J. Kosor tužila HDZ Ustavnom sudu zbog izbacivanja iz stranke

06.06.2013. 14:09:39

U stranci nisu htjeli komentirati jer je slučaj Jadranke Kosor za njih završena priča

O tome je li izbacivanje Jadranke Kosor iz HDZ-a bilo u skladu s Ustavom, zakonima i statutom stranke, mogli bi uskoro odlučivati Ustavni sud te Ministarstvo uprave. Bivša je predsjednica stranke, kako je rekla novinarima u Saboru, podnijela Ustavnom sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti odluke o njenom isključenju, a od Ministarstva uprave zatražila odgovor na pitanje je li odluka u skladu sa zakonom i statutom stranke. Da će podnijeti zahtjev za ocjenom ustavnosti, najavila je odmah nakon isključenja u travnju, a smatra kako je njeno isključenje bilo suprotno statutu i zakonu te da su joj prekršena ustavom zajamčena ljudska prava. – Djelovanje u skladu sa statutom stranke mora biti usklađeno sa zakonom i Ustavom. Ovo je korak da zaštitim sebe, ali i druge koji će se naći u sličnoj situaciji. Nije usmjereno ni protiv koga – rekla je J. Kosor. Iz HDZ-a samo su kratko poručili kako je to za njih završena priča te da nemaju komentara. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.