‘JA GA KOLJEM, ON SE SMIJE’: Ovako se zločinac hvalio ubijanjem staraca u ličkom selu Dabar

21.11.2021. 09:05:00

Nakon okupacije ličkog sela Dabar, srpska je paravojska 21. studenoga 1991. odvela i na nezamislivo okrutan način ubila sedam osoba, što je potvrđeno obdukcijom.

Žrtve su ekshumirane 4. travnja 1992. na Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci, a nakon vojne operacije Oluja pronađene su kosti jedne noge i torbica jedne žene (64 god.), kao i obezglavljeno tijelo 77-godišnje starice.

Selo Dabar bilo je mješovito selo u kojem je ukupno stradalo 14 civila, a samo je 11 stanovnika preživjelo rat. 

Hvalio se masakrom

“Nikako se ne osjećam krivim”, rekao je to na Županijskom sudu u Karlovcu Nenadu Pejnoviću, okrivljen za ratni zločin u ličkom selu Vrhovine, počinjenom u listopadu 1991. godine. Tom prilikom Zaštićeni svjedok broj 1, i sam pripadnik Teritorijalne obrane tadašnje tzv. SAO Krajine, potvrdio je kako je optuženi Pejnović kriv i za ubijanje civila u Dabru.

“Dva dana nakon ubojstava došao sam u stanicu milicije gdje sam zatekao Pejnovića. Kleknuo je lijevom nogom na stolicu te pokazivao i pričao kako je ubijao riječima: ‘Ja ga koljem, a on se smije. Kakvo srce ima.’ 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: Lucija Draženović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.