'Jadranka Kosor je počasna građanka Vukovara, a sad kada je najvažnije...'

18.09.2013. 15:26:46

Nisu nas primili nezavisni zastupnici Jadranka Kosor, Željko Kerum i Nevenka Bečić. Bečić nam je odmah rekla da o tom 'nema pojma' – kaže nam Snježana Patko iz Stožera.

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas (srijeda) su aktivni na više strana. Dok se u Palači Matice hrvatske održava okrugli stol o Vukovaru u suorganizaciji Stožera i Matice, nekolicina članova Stožera u Saboru je lobirala da se u dnevni red hrvatskog parlamenta uvrsti točka proglašenja Vukovara mjestom posebnog pijeteta i uvođenja moratorija na ćirilicu. Da bi to postigli, trećina zastupnika u Saboru predsjedniku Sabora mora predložiti dopunu dnevnog reda u pisanom obliku.

- Obišli smo oporbene klubove zastupnika koji su nas dosad podržavali. Još proljetos smo im poslali svoje zahtjeve, a danas podnijeli izvješće što bi htjeli i što očekujemo da bi se moglo uvrstiti u saborsku proceduru. Kada smo sami predavali zahtjeve predsjedniku Vlade i predsjedniku Sabora, oglušili su se. Nismo ušli samo u nacionalne manjine jer s njima nismo imali kontakt. A nisu nas primili ni nezavisni zastupnici Jadranka Kosor, Željko Kerum i Nevenka Bečić. Bečić nam je odmah rekla da o tom 'nema pojma' – kaže nam Snježana Patko iz Stožera. Patko izražava svoju razočaranost bivšom hrvatskom premijerkom.

- Ona je počasna građanka grada Vukovara. A sad kada je najvažnije... - kaže Patko.

Osim predstavnika Stožera, Markov trg su posjetili i invalidi Domovinskog rata. Ministrima su dijelili majice s natpisima 'Ne ćirilici u Vukovaru', no premijeru Zoranu Milanoviću je nisu uspjeli uručiti.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.