James Mattis: “Operacija Oluja se izučava u američkim vojnim školama”

13.07.2017. 10:00:09

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević u Washingtonu se sastao s američkim kolegom Jamesom Mattisom. Kako je priopćilo Ministarstvo obrane, Krstičević i Mattis su na sastanku u Pentagonu naglasili iznimno dobru suradnju Hrvatske i SAD-a kao strateških saveznika i partnera, posebno na području obrane i sigurnosti. Kaže se da je “ministar Mattis istaknuo kako je Hrvatska mala zemlja koja daje jako velik doprinos međunarodnoj sigurnosti, primjer je izvrsnog NATO saveznika. U priopćenju se također ističe da je na početku sastanka Mattis pohvalio operaciju Oluja, rekavši kako je ona “izmijenila tijek povijesti i danas se o njoj uči u američkim vojnim školama kao o primjeru dobro pripremljene i izvršene vojne operacije.“ Na sastanku dvojica ministara razgovarala su i o zajedničkom sudjelovanju oružanih snaga RH i SAD u NATO misijama i operacijama diljem svijeta. “Ponosni smo služiti rame uz rame s hrvatskim vojnicima u misijama i operacijama u Afganistanu i na Kosovu“, rekao je Mattis, a ministar Krstičević naglasio je da su Sjedinjene Države najvažniji strateški partner Hrvatske, “a naše države, posebno kao NATO saveznici, ulažu velike napore u izgradnju globalnog mira i sigurnosti“.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.