JANDROKOVIĆ SE PRIPREMA ZA ULOGU ŽIVOTA? Želi preuzeti HDZ i Hrvatsku: Plenkovića čeka šok, sve je spremno za smjenu!

24.06.2021. 09:07:00

Na prvi pogled reklo bi se kako su se nakon početnih turbulencija koje su u HDZ-u uslijedile poslije lokalnih izbora strasti ipak malo smirile. U obranu premijera Plenkovića od naleta pobiješnjelog predsjednika Milanovića među prvima je skočio njegov kritičar Ivan Anušić. Međutim, izvori iz stranke govore kako je sve to igrokaz, a samo izvana se čini da se situacija smirila. Stanje u vladajućim redovima je kaotično iako su svi, uključujući i samog Plenkovića, svjesni kako trenutno ne postoji nitko tko bi ugrožavao njegovu rukovodeću poziciju.

Spas za Plenkovića u ovim je trenucima njegova premijerska pozicija koja mu osigurava status najutjecajnijeg političara u zemlji, no predsjednik Vlade ne misli se oslanjati isključivo na taj utjecaj pa je prije nekoliko dana ipak odlučio promisliti o vlastitim političkim strategijama. Na iznenađenje mnogih HDZ-ovaca, Plenković se odlučio posvetiti zapuštenoj stranci pa je tako s nekoliko svojih najbližih suradnika odlučio održavati redovite sastanke HDZ-ovih glavešina, ali i sastanke s predsjednicima organizacija na terenu kako bi u slučaju eventualnog puča situaciju imao pod kontrolom

Svjestan što mu se trenutno može dogoditi u stranci, Plenković je krug svojih lojalnih suradnika sveo na minimum. Njegova je desna ruka u HDZ-u ministar branitelja Tomo Medved, a od ostalih visokorangiranih članova premijerovo neupitno povjerenje uživa samo njegov prijatelj iz djetinjstva Krunoslav Katičić koji je na poziciji glavnog tajnika stranke zamijenio aktualnog predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. 

Nepomirljivi HDZ

Premda je Plenković odlučio sastančiti sa svojim kolegama, pa i saslušati njihove sugestije, u HDZ-u se još ne mire s time što su samo debaklom u Splitu i Zagrebu ostali bez doticaja sa 20-ak milijardi kuna teškim gradskim proračunima, a uz to nabrajaju i proračunska sredstva od kojih je stranka živjela, a koja su im dodjeljivana po broju osvojenih mandata u županijskim, gradskim i općinskim skupštinama. Iz tih nabrajanja posve je jasno da iza svih HDZ-ovih konflikata, kao i uvijek u politici, stoji veliki novac.

Članovi Plenkovićeve stranke godinama su u Zagrebu u suradnji s Bandićem sebi i članovima svojih obitelji osiguravali vodeće pozicije u gradskim tvrtkama, na raznim izmišljenim pozicijama, u gradskoj upravi, a slično je bilo i u Splitu, kao i u nizu drugih manje eksponiranih gradova u kojima su zavladala neka nova lica, koja su baš kao i Tomašević u metropoli bezrezervno poručila – gospodo, molimo mandate na raspolaganje. Mandati kojima će raspolagati neki novi kadrovi uznemirili su HDZ-ovce čiji je trbuhozborac postao Ivan Anušić. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.