Jarmina: Obilježena 27. godišnjica pogibije policajaca varaždinskih ‘Roda’

11.11.2018. 17:26:41

Za poginule i nestale pripadnike “Roda” u crkvi sv. Vendelina u Jarmini služena je misa zadušnica.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na izlazu iz Jarmine prema Karadžićevu, u blizini Vinkovaca, u petak je obilježena 27. godišnjica pogibije pripadnika Specijalne jedinice policije “Rode” iz Varaždina. Na današnji dan prije 27 godina varaždinski i međimurski policajci pokušali su se preko tada okupiranoga Karadžićeva probiti prema opkoljenom Vukovaru, no u Karadžićevu su ih dočekale neusporedivo veće agresorske snage koje su spriječile tu akciju, pri čemu su poginuli policajci Mladen Kasun, Zvonko Kardoš, Branko Kos i Željko Pongrac, policajac Vlado Štampar je nestao, a 28 pripadnika “Roda” je ranjeno. Kod spomen-obilježja vijence je položio izaslanik Hrvatskoga sabora i Vlade Anđelko Stričak u pratnji saborskog zastupnika Steve Culeja, izaslanstvo MUP-a s posebnim savjetnikom ministra Mladenom Markačem na čelu, načelnici varaždinske, međimurske i vukovarsko-srijemske Policijske uprave, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Dinko Tandara te izaslanstva braniteljskih udruga, obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika te izaslanstva općina Jarmine i Vinice i Vukovarsko-srijemske županije. Za poginule i nestale pripadnike “Roda” u crkvi sv. Vendelina u Jarmini služena je misa zadušnica.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.