JAVNA TRIBINA: "VUKOVAR MJESTO POSEBNOG PIJETETA"

12.11.2013. 19:39:25

Jagoda_Bungur_zagrebancija

Prošlo je više od dvadeset godina od smrti jednog grada, nakon koje je herojstvo njegovih branitelja, proslavljeno kao mit u cijelom svijetu, u vlastitoj domovini pretvoreno u činjenicu.

Činjenice su se jednostavno zaboravile i nestale kao da nikada nisu niti postojale. Kao da ih je odnijela ona velika rijeka na čijim se obalama smjestio sam grad, i sakrila negdje u svim tim mnogostrukim povijestima i mentalnim pojavama bez čega moguće i ne bi postojala granica između zaborava i vječnosti, možda niti ona između Europe i konfuzije kaosa iz kojeg dolazi politika i volja naroda koji je stvorio agresora, koji je ubijao, mučio, ponižavao i zatočio grad u ratu, a danas bi ga mučio ubijao i zatočio u svojoj nadređenoj politici prema većinskom narodu i žrtvi. Na ovo pitanje kao te na mnoga druga pokušat ćemo pronaći odgovore u otvorenoj, tolerantnoj i argumentiranoj raspravi kompetentnih sudionika tribine ; 1. Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara 2. Dr.med.Goran Dodig, spec.psih.iz Splita 3. Danijel Kotlar, brigadir HV u miru

koja će se održati 14.studenog 2013. (četvrtak) u Multimedijalnoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar s početkom u 18,00 sati

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.