Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu

06.03.2019. 10:01:14

Cilj Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz povećanu dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. godini. Javnim pozivom prikupljaju se projektni prijedlozi za tisak književnih i publicističkih djela o Domovinskom ratu te projektni prijedlozi za prijevod na strani jezik i objavu u e-obliku već objavljenih književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2019. godini. Svrha i cilj ovog Javnog poziva je očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz povećanu dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu. Javni poziv objavljen je na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.– 2020. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2018.-2020. Pravo sudjelovanja imaju sve fizičke osobe i udruge iz Domovinskog rata registrirane u Republici Hrvatskoj barem godinu dana prije podnošenja zahtjeva, neovisno o njihovom prethodnom književnom ili publicističkom radu i iskustvu. Javni poziv otvoren je od 4. ožujka do 2. svibnja 2019. godine, a detalje možete pogledati ovdje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.