JE LI BILO? ZAGREB HVIDRA: 'Na sastanku nije bilo riječi o zajedničkom polaganju vijenaca s Pupovcem!'

08.10.2019. 12:15:00

Predsjednik HVIDR-a Grada Zagreba Ante Tandara negira riječi koje je javno izgovorio Josip Perisa , predsjednik Glavnog odbora HVIDRA-e.

Perisa je, podsjetio je, izrazio spremnost za dijalog s Miloradom Pupovcem kao zajedničko uzajamno polaganje vijenaca. Ali Tandara tvrdi da je Periša to rekao "sam" i u svoje ime:

„3. listopada 2019. održana je sjednica Glavnog odbora HVIDR-a Republike Hrvatske na kojoj nije bilo spomena, rasprave ili odluke u kojoj se spominjao razgovor s delegacijom gospodina Pupovca, a posebno zajedničko polaganje vijenaca.

Stoga je Zajednici udruga i članova HVIDR-a grada Zagreba zabranjena izjava g. Perisa o održavanju sastanka, okruglog stola i zajedničkog polaganja vijenaca;

„Ako je kontroverzna Izjava stajalište Glavnog odbora HVIDR RH, ja, Ante Tandar, više neću biti potpredsjednik HVIDR-a Hrvatska.

Zalažemo se za mir i mirna rješenja, živimo u 21. stoljeću i želimo nastaviti živjeti i raditi u miru, ali nećemo zaboraviti i ne možemo zarad onih koji više nisu s nama, njihovu žrtvu treba poštovati. " pripadnici HVIDR-a grada Zagreba, Ante Tandar

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković

Autor: