Je li bol u leđima simptom korone? Prepoznajte znakove na vrijeme

25.05.2021. 18:20:00

Iako je COVID-19 već duže vrijeme s nama, nikada kraja s pitanjima u vezi ovog virusa. Mnogi se pitaju, je li bol u leđima simptom korone? Sudeći po velikom broju oboljelih koji upravo ovo navode kao jedan od simptoma, dodano je na popis prvih znakova bolesti. No, ovaj simptom je gotov uvijek praćen s podražajem u grlu, kašljem ili osjećajem blage prehlade.

Najčešći simptomi su nalik na prehladu, što svi ponavljaju od početka pandemije. No, problem je što se simptomi mogu razlikovati od osobe do osobe. Dok će neki imati povišenu tjelesnu temperaturu, drugi neće osjećati ništa osim nadraženog grla.

Svi koji pate od navedenih simptoma će se vrlo lako izliječiti kod kuće, isto kao i oni koji pate od drugih lakših simptoma, poput glavobolje, povraćanja, proljeva, koprivnjače i gubitka okusa i mirisa. U slučaju bolova u prsima i teškoća u disanju, stvar postaje ozbiljnija te se potrebno odmah javiti liječniku opće prakse, koji će pacijenta uputiti dalje.

Koliko traje korona?

Bolest može trajati od dva dana pa do nekoliko mjeseci, ovisno o imunitetu osobe i soju. Ponekad se bolest ne javlja čak i ako su osobe bile u direktnom kontaktu sa zaraženima. Iako, većina ljudi razvije barem blage simptome a velik broj završi i s opasnom upalom pluća. Trajanje bolesti varira i teško je reći kad će pojedinac ozdraviti.

Neki se oporave u roku od nekoliko dana, dok drugima ostaju strašne posljedice koje traju mjesecima ili čak ostaju trajno. Trajne posljedice obično nastaju nakon teških upala pluća, jetre ili drugih organa koji su zahvaćeni ovim virusom. Nitko sa sigurnošću ne može reći koliko dugo traje korona bolest zato što ne postoji nekakav prosjek trajanja bolesti na koji se možete osloniti. Svaka osoba ima individualnu reakciju te je teško reći kako će tko reagirati i kako će se ta bolest kod pojedine osobe razviti.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Monika Petrović/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.