Je li moguće da su fratar Šime i fatalna bankarica ukradene milijune zakopali u Zagori?

24.08.2013. 09:35:26

Nedavno je protiv njih podignuta optužnica, no Državno odvjetništvo još ne može utvrditi gdje je nastalo 10 milijuna kuna. Dosad se ušlo u trag samo dijelu novca, dio je, prema saznanjima policije, zakopan, ali nitko od dvoje osumnjičenih ne želi reći gdje.

Bivši župnik u žup u Baškoj Vodi, fra Šime Nimac, i bivša bankaraca Jasmina Bilonić, koje Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti da su u proljeće prošle godine ukrali gotovo deset milijuna kuna od prodaje crkvenog zemljišta, nalaze se na ispitivanju kako bi se saznalo gdje je novac.

Nedavno je protiv njih podignuta optužnica, no Državno odvjetništvo još ne može utvrditi gdje je nastalo 10 milijuna kuna. Dosad se ušlo u trag samo dijelu novca, dio je, prema saznanjima policije, zakopan, ali nitko od dvoje osumnjičenih ne želi reći gdje.

Policija je utvrdila da je 20. srpnja prošle godine fra Šime sebi za 383.122 kupio novi VW Passat 2,0 TDI DSG u Auto centru Šibenik. Jasmina Bilonić je, pak, 14. kolovoza prošle godine od tvrtke Grginić jahte kupila jahtu Lucky me, dugu 9,20 metara i vrijednu 413.750 kuna, koja se nalazi na vezu u Biogradu i koju je registrirala na svoje ime. Osim toga, Jasmina Bilonić je, naglo, također u kolovozu 2012. svojoj rođakinji podmirilal dug od 300.000 kuna za kupnju stana. Upravo u tome dugu pridružio se i fratar. Dug je nastao 2011. kada je Bilonić od svoje rođakinje Nataše M. posudila 395.000 kuna za kupnju stana na Bačvicama. Rođakinji je rekla kako joj novac treba jer će, ukoliko odmah ne isplati cijeli iznos kupoprodajne cijene stana, izgubiti veliku kaparu koju je već položila.

Bankarica je tijekom 2012. vratila oko 70.000 kuna, a zatim u kolovozu iz rukava izvadila još 300.000. Upravo zbog toga istražitelji su posumnjali da je riječ novcu koji je potjecao od prodaje crkvenog zemljišta. Sva ta imovina - brod, limuzina i stan - nalaze se pod sudskom blokadom, no riječ je tek o petini inkriminiranoga iznosa. Gdje je ostatak, možda je natuknuo jedan od svjedoka, Damijan K., inače poznanik Jasmine Bilonić. Ispričao je kako ga je u listopadu 2012., kad je cijela afera dospjela u javnost, nazvala Jasmina i zatražila njegovu pomoć kako bi se dogovorila s policijom, piše Slobodna Dalmacija.

Odmah je otputovao u Zagreb i kontaktirao s policijom, a oko 20 sati navečer u stan mu je došla i Jasmina sa Šimom Nimcem. Iz njihova razgovora svjedok je zaključio kako se jedan dio novca nalazi na računu Jasmine Bilonić u Partner banci, dok su za jedan dio novca govorili da je zakopan na predjelu mjesta Bisko u Dalmatinskoj zagori. Premda su taj podatak policajci provjeravali, novcu nisu ušli u trag.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.