JE LI OVO KAZNA FIFA-E? Hrvatski krvnik Nishimura u ulozi četvrtog suca

20.06.2014. 10:47:08

Iako je FIFA najavila kako kazne za suca utakmice otvaranja Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske, Yuichija Nishimure neće biti, zadnji potez krovne svjetske nogometne organizacije govori suprotno.
Naime, hrvatski "krvnik" vratit će se u utakmici između Hondurasa i Ekvadora, ali tek u ulozi četvrtog suca. FIFA je odlučila kako će glavni sudac današnje utakmice biti Benjamin Williams.
Moguće je kako se FIFA pokušava ograditi od japanskog suca, a uzmimo u obzir kako su nogometaši Hondurasa nakon svoje prve utakmice s Francuskom također pričali o sucu koji im nije dosudio penal zbog igranja rukom u šesnaestercu. Tom su prigodom spomenuli i Nishimuru te izjavili kako je očito da se kradu "male nacije" poput Hondurasa i Hrvatske. FIFA-i sigurno ne treba još jedna "opjevana izvedba" japanskog suca.
Podsjetimo, Yuichi Nishimura oštetio je Hrvatsku u prvoj utakmici Prvenstva vrlo pristranim odlukama. Iako je najupečatljiviji jedanaesterac koji je Brazilu dosuđen zbog "pada" Freda u hrvatskom šesnaestercu, grešaka je bilo još.
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.