Je li Plenković trebao otići s Domjenka nakon ovih podlosti i laži Milorada Pupovca

07.01.2019. 11:34:51

U svim govorima na tu temu iz vrha HDZ-a, bilo da govori premijer Plenković, šef Sabora Jandrović ili bilo kojih čelik HDZ-a , redovito se negiraju takve pojave u Hrvatskoj pa je čudno da vrh države mirno gleda kako Pupovac i SNV dijele nagrade za “suzbijanje ustašofilije u Hrvatskoj”. Na primanju Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića dodijeljene i godišnje nagrade SNV-a, a jedna od tih nagrada dodijeljenja je za borbu protiv ustašofilije. O nagradama SNV-a izvjestili smo u drugom tekstu pri čemu najviše pažnje izazvao je govor o bratstvu i jedinstvu Kreše Beljaka nakon što je primio Nagradu Svetozar Pribičević za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa. Među nagrađenima je i Zoran Restović, a on je Nagradu za antifašizam Gojko Nikoliš, pazite sad, dobio zbog “prekida ustašofilskih promocija“. Na primanju SNV-a u Zagrebu nazočili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. I svi su slušali priči o ustašofiliji u Hrvatskoj. Tko je Zoran Restović? Zoran Restović je predsjednik Udruge antifašističkih boraca i Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije koja broji 80-ak članova. Široj javnosti postao je poznat po pokušaju prekida promocije knjige Igora Vukića“Radni logor Jasenovac” u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku. “Vukiću i istomišljenicima želimo pokazati da pokazati da nisu dobrodošli, da Šibenik ima i svoje antifašističko lice koje se crveni zbog činjenice da se u njihovom gradu, u javnom prostoru, promiče revizionizam, rehabilitira ustaška NDH, i negiraju zločini u logoru smrti u Jasenovcu. Poručujemo im da se pred njima nećemo skrivati ni kapitulirati”, kazao je tada Restović za TRIS portal. Zoran Restović (prvi s desna) pokušava čitati imena ubijenih u Jasenovcu na promociji Vukićeve knjige (foto: V. Baranović/Šibenik.in) Šibenske antifašiste posebno smeta što se Vukićeva knjiga dotad promovirana samo u Zagrebu i sad u Šibeniku. Tvrde, to nije nimalo slučajno. U istom intervju nije iskazao nimalo poštovanja prema Hrvatima iz BiH naseljenim u Vodice. “To je isto kao što je svojedobno Tuđman izabrao Vodice da ih naseli bosanskim Hrvatima, a nije to činio ni u Pirovcu ni Tisnom, nego baš u ‘crvenim’ Vodicama”, kazao je Restović U svim govorima na tu temu iz vrha HDZ-a, bilo da govori premijer Plenković, šef Sabora Jandrović ili bilo kojih čelik HDZ-a , redovito se negiraju takve pojave u Hrvatskoj pa je čudno da vrh države mirno gleda kako Pupovac i SNV dijele nagrade za “suzbijanje ustašofilije u Hrvatskoj”. M. Marković/maxportal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.