Je li slučajnost privođenje Ane Karamarko u vrijeme izlaska Penave i vukovarskih vijećnika iz HDZ-a?

20.05.2020. 17:51:00

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objavio je kako izlazi iz HDZ-a zajedno sa svim gradskim vijećnicima i dužnosnicima te stranke. No, dok se odvijala konferencija koja je predstavljala pravi potres za Hrvatsku demokratsku zajednicu Andreja Plenkovića, mediji su objavili kako istražitelji PNUSKOK-a istražuju 36 ljudi zbog 400.000 kuna, a među imenima osumnjičenih izašlo je samo i baš ime supruge bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Dok su Penava i njegovi najbliži suradnici nabrajali razloge izlaska iz HDZ-a, informacije o uhićenju stizale su na kapaljku, a s vremenom se saznaje, po riječima njenog odvjetnika kako se u mreži osumnjičenih našla radi inkriminacije manjeg iznosa.

Mediji potenciraju i priču o tvrtki Drimia i navodnoj aferi zbog koje je Tomislav Karamarko dao ostavke na sve funkcije, a Vlada Tihomira Oreškovića pala a predsjednik izvještava javnost o datumu raspisivanja izbora. Karamarko se podsjetimo iz politike povukao 2016. godine, a u nju se nije vratio iako su ga najavljvali i na predsjedničkim, i na unutarstranačkim pa i na ovim parlamentarnim izborima.

U međuvremenu, predsjednik Zoran Milanović objavio je kako će se parlamentarni izbori održati 5. srpnja što se poklapa sa željama premijera Andreja Plenkovića.

Je li moguće da je riječ o slučajnosti da je Ana Karamarko privedena baš u vrijeme kada Plenkovićevu stranku napušta cijela vukovarska organizacija? Je li se time htjelo odvući pažnju od poruke poslane iz Vukovara ili je to poruka nekome?

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv,ij/Foto: fah, snimka zaslona Fotomontaža: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.