Tomislav Karamarko se ogradio od stavova Drage Prgometa glede branitelja

04.02.2015. 12:40:39

Tomislav Karamarko se ogradio od stavova Drage Prgometa glede branitelja

- Branitelji, vrijeme je za prekid prosvjeda: imate pravo ustrajati u svojim zahtjevima, ali nemate pravo kršiti zakon i ne poštovati institucije - poruka je Drage Prgometa prosvjednicima u Savskoj 66, pa je svojim istupom izazvao lavinu reakcija. Ante Deur, jedan od vođa prosvjeda, ne krije iznenađenje izrečenim stavovima.

- Poznajem ga kao korektnog čovjeka i vrhunskog liječnika, no moram priznati da ne razumijem njegove poruke i, uopće, način koji je odabrao za obraćanje, putem medija. Mi branitelji od prvog dana pozivamo na dijalog, ali ne sjećam se da je gospodin Prgomet došao u Savsku i pitao što su problemi. Ovakvim smo načinom komunikacije ostali zbunjeni', kazao je Deur. U HDZ-u su se ogradili od stava Drage Prgometa pa čak i poručili da su i ostali izneseni stavovi u njegovu blogu bliži nekom trećem putu nego politici HDZ-a. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko jasno je poručio da se s tezama iz Prgometova bloga ne slaže, ali da on ima pravo na svoje mišljenje: - Ono što je o braniteljima poručio gospodin Prgomet, to je njegov osobni stav. Osobno bih volio da kao član Predsjedništva te stavove prvo iznosi na tijelima stranke, ali ne uzrujavamo se zato što ih je prvo iznio u javnosti. HDZ je i dalje uz branitelje i cijeni sve što su napravili za Hrvatsku, a ministar Matić da ima imalo savjesti morao bi otići.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.