"Jedina istinska pobjeda u 20.st. je ona u Domovinskom ratu"

23.02.2016. 19:26:09

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović u utorak je posebni izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Pakracu gdje sudjeluje na parastosu i sahranjivanju zemnih ostataka četvorice Episkopa pakračkih.

Rekao je da donosi poruke mira. "Mir, poštovanje i tolerancija trebaju biti temelj života u našoj zajedničkoj i jedinoj domovini Hrvatskoj", izjavio je ministar kulture u utorak. Ponovio je i da je "za njega jedina istinska pobjeda u 20.st, u kojem se prepoznaje cijeli hrvatski narod, pobjeda u Domovinskom ratu". U Pakracu su i članovi Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom. Prije Pakraca, patrijarh Irinej zajedno sa ostalim članovima “vlade” SPC-a posjećuje Jasenovac, gdje će održati svečanu sjednicu. Nakon parastosa, Irinej će zajedno sa ministrom Hasanbegovićem i domaćinom susreta, episkopom Slavonskim Jovanom, obići i radove na Vladičanskom dvoru u Pakracu. AZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.