Jedna u moru sličnih, prečesto i jednakovrijednih informacija

21.09.2013. 18:42:15

Jedna u moru sličnih, prečesto i jednakovrijednih informacija:

 

Jeste li znali da postoji institut imena IFIMES sa sjedištem u Ljubljani kojem je na čelu Budimir Lončar, počasni predsjednik instituta je Stipe Mesić, istaknuti član instituta je genaral JNA Blagoje Grahovac, a potpredsjednica je Jadranka Kosor?

Ponovimo.

Nelustrirani i možda najdugovječniji savjetnik predsjednika RH Budimir Lončar.

Nelustrirani predsjednik RH u dva mandata Stipe Mesić.

Nekadašnja novinarka nelustriranog HRTa koja je ime svoje stekla prateći prognane i žrtve hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, bivša premijerka i bivša predsjednica nelustriranog HDZa, kao i drugih nelustriranih političkih opcija i počasna građanka mjesta posebnog pijeteta - grada Vukovara.

Njih troje na čelu instituta sa sjedištem u Ljubljani i u suradnji s generalom JNA - s visoke razine rade što?

Je li ta funkcija i obveza prema institutu bila razlogom zašto je dotična potpredjednica IFIMESa na prošloj sjednici Hrvatskog sabora odbila potpisati zahtjev za uvrštavanje točke "Vukovar mjesto posebnog pijeteta" u dnevni red saborskog zasjedanja?

Ili je to prirodni način razmišljanja koji nju, Lončara, Grahovca, Mesića, itd. prirodno spaja, samo što mi svi spavamo i ne vidimo?

Probudimo se. Otvorimo oči.

Informacijama ovdje nije kraj. Dotični počasni predsjednik IFIMESa potpisnik je inicijative REKOM kojom je na čelu Vesna Teršelić, odlikovana od predsjednika RH Ive Josipovića za doprinos civilnome društvu, i koja se u vidu formalne organizacije treba osnovati/oformiti za nepunih mjesec dana, u listopadu ove godine.

Što znači REKOM?

Regionalna komisija za istinu.

Regionalna komisija? Za istinu?

Probudimo se. Otvorimo oči.

 

p.s. Unatoč  silnim naporima vlastodržaca da zaustave stožer u djelovanju, točka o   „Vukovaru-mjestu posebnog pijeteta“ ipak je našla svoj put do Sabora RH.

Zahtjev su potpisali pripadnici HDSSB, HDZ, HSS, HSP-AS, HGS, kojima iskreno zahvaljujemo, te posebno ističemo  g. Dražena Đurovića koji je ovaj problem aktualizirao pitanjem na aktualnom satu.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.