JELINIĆ “To se može nazvati državni udar”

27.09.2018. 07:15:58

Zašto je uhićen Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića? Je li on dojavio Franji Vargi, bivšem informatičaru MUP-a, da se nad njime provodi kriminalističko istraživanje zbog lažnih sms-ova Zdravka Mamića?

Je li akcija USKOK-a obračun s kriminalom ili udar na desno krilo HDZ-a? Pitanja su to na koja su se odgovori tražili u Otvorenom HRT-a. Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića, gostujući u emisiji rekao je da mu je klijent desetak dana prije presude naveo da je bio milijun posto siguran da će biti oslobođen i da su ga pojedinci uvjeravali da će biti slobodan čovjek. Naveo je da je Mamićeve smsove vidio prije nego ih je objavio na konferencije za medije 5. lipnja, ali i da Mamić nije ispoštovao dogovor jer je ona nije bila planirana za dan kad ju je održao. Dodao je da vještačenje smsova nije provedeno, a da se u medijima tvrde da su lažni. Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala, naveo je da cijela priča nema veze s unutarstrančkim obračunu u HDZ-u, ali je dodao kako je očito da je uski krug ljudi iz HDZ-a koristio usluge falsifikatora i subverzivnih pojedinaca da bi ljuljao državne institucije. “To se može nazvati državni udar”, smatra Jelinić. Ivan Zvonimir Čičak iz Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) smatra da je problem što informacije cure na sve strane i što pravna država ne funkcionira. Napao je Jelinić da je glasnogovornik paraobavještajnog podzemlja. Jelinić mu je uzvratio da mu uopće nije jasno s kojih pozicija nastupa i zašto brani Mamića. Upitao ga je koliko je posljednjih godina HHO-a zadnjih godina novaca dobio od Dinama i Mamića. “Nisam ništa osobno dobio. HHO je dobio 400 tisuća kuna”, kazao je Čičak poručivši Jeliniću da je “jadnik i bijednik”. Jelinić je istaknuo da je cijela situacija jako neugodna za Brkića. Đuro Lubura, stručnjak za telekomunikacije zaključio je da je Vargin uradak na razini djeteta iz škole, prenosi tportal.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.