JESU LI TITO, MAO I STALJIN MANJI ZLOČINCI SAMO ZATO ŠTO IM NIJE SUĐENO?

29.11.2018. 14:31:43

Nema niti jedne jedine rang-liste najvećih zločinaca XX stoljeća, a da na njoj nije vođa jugoslavenskog komunističkog pokreta i doživotni predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito. Na većini njih smješten je među prvih 10, uz napomenu da je kriv za smrt između 750 tisuća i milijun ljudi, a nalazi se u društvu Mao Ze Donga, Staljina, Hitlera, Lenjina, Pol Pota…

Također je vrlo zanimljiva okolnost da vođe Ustaškog pokreta Ante Pavelića nema ni među prvih 30 mega-zločinaca XX stoljeća, mada velikosrpska i komunistička propaganda od njega i ustaša prave strašilo i ispredaju crne legende već 70 i više godina.

To je samo još jedan dokaz kako je cijela današnja povijest ovih "naših prostora" (kako se to obično kaže) izokrenuta. Mi smo se odgajali uz te laži, učili smo ih u školama, ispiran nam je desetljećima mozak, pa se, nažalost, niti danas, 28 godina od stjecanja samostalnosti Republike Hrvatske, nismo u stanju mentalno od nje odmaknuti u mjeri u kojoj bi to morali.

I još jedna ne tako nevažna okolnost: među mega-zločincima XX stoljeća koji zauzimaju 10 prvih mjesta, njih 7 ili 8 su komunisti (počevši od Mao Ze Donga - 50 milijuna žrtava i Josifa Visarionoviča Staljina - 23 do 40 milijuna žrtava, do Vladimira Iljiča Lenjina, Kim Il Sunga, Pol Pota...)

Tito se obično svrstava iza kambodžanskog krvnika Pol Pota koji je izvršio genocid nad vlastitim narodom u Kambodži (1,7 milijuna žrtava).

Piere Scaruffi, profesor američkog sveučilišta Stanford, Tita je uvrstio među 15 najvećih zločinaca XX stoljeća u svome popisu (The Worst Genocides of the 20th Century, 2008.) i pripisuje mu 570.000 žrtava.

Njemački profesor Gunnar Heinsohn, sa sveučilišta u Bremenu, u svome Leksikonu genocida (Lexikon der Völkermorde,1998.) također ga tretira kao jednoga od najvećih zločinaca prošlog stoljeća.

Britanski Daily Mail Tita je stavio na 13. mjesto svoje liste, uz navod kako je odgovoran za smrt 570 tisuća ljudi, dok ga najtiražniji njemački dnevni list Bild na svojoj "top listi" smješta među prvih 10.

Sudeći prema najnovijim podacima iz beogradskog arhiva - što ih posljednjih mjeseci javnosti prezentira Roman Leljak, komunistički zločinac Josip Broz Tito odgovoran je za smrt preko 600 tisuća ljudi koji su pobijeni samo u svibnju 1945. godine, po svršetku Drugoga svjetskog rata. Uzme li se u obzir da on i njegovi komunisti (partizani) nisu ubijali samo u Sloveniji i Hrvatskoj, te da je masovnih zločina bilo i u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, Vojvodini, brojka žrtava je daleko veća od 600 tisuća i približava se onoj od jedan milijun žrtava - koliko mu se najčešće i pripisuje.

Unatoč svemu tomu, naši neokomunisti i čuvari komunističkih i velikosrpskih mitova još uvijek slave ovog zločinca i njegov zločinački sustav, skrivajući se iza "antifašizma".

Mao Ze Dongu, Staljinu, Lenjinu i Hitleru nikad nije suđeno - pa se postavlja pitanje: Jesu li oni zbog toga manji zločinci? Jesu li sudski postupci i formalno izricanje kazne ono što određuje zločin?

Ova pitanja utoliko su umjesnija, što se danas ne rijetko srećemo s pojavom da se onima koji su branili Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu od agresije (bilo kao pripadnici HV-a ili HVO-a) prije izgovaranja imena i prezimena izriče sintagma "osuđeni ratni zločinac" - što se naročito primjenjuje u slučaju Glavaša, Norca, Praljka, Kordića. To, nažalost, možemo čuti i na našoj "javnoj" televiziji.

Jesu li Glavaš, Norac, Praljak, Kordić i drugi naši osuđeni branitelji zločinci koji su pobili desetke ili stotine tisuća ljudi, pa da ih se ovako "titulira" i javno blati, dok se u isto vrijeme pravi mega-zločinci, krvnici ovog naroda u pravom smislu te riječi, slijede kao idoli i uzori!? U kakvom mi to perverznom svijetu živimo!? Najveći zločinci dobivaju biste i spomenike, a oni koji su branili Hrvatsku od njihove kamarile žig zločinaca!

Uzmemo li formalno izricanje pravomoćne presude kao jedino mjerilo, dolazimo u apsurdnu situaciju, jer prema primjeni tog kriterija zločinci nisu ni Mao, ni Staljin, ni Tito, pa shodno tomu ni Hitler, Milošević i svi drugi koji nisu završili na optuženičkoj klupi.

Primjena dvostrukih mjerila stara je praksa naših "antifašista" koji svoju zločinačku boljševičku ideologiju i Staljinovog šegrta Tita brižno čuvaju.

Dakako, ne radi njih samih, nego radi sebe. Jer, njihova ideologija bi bez lažnog "antifašizma" (koji se naslanja na naslijeđe komunističkog zločinačkog sustava) bila mjehur od sapunice.

Zato se - na sramotu cijelog civiliziranog svijeta - još uvijek ignoriraju sve deklaracije i rezolucije koje Europa donosi vezano za osudu komunističkog totalitarizma i distanciranje od njegovog naslijeđa.

Republika Hrvatska je, nažalost, bastion neokomunizma kojemu nema ravnog u Europi i tu ne pomažu nikakve floskule niti dreka koju dižu oko "ustašluka".

"Hrvatska vidje svakojakih čuda, al' ne nađe štrika za toliko juda" - reče jednom davno veliki Antun Gustav Matoš, vjerojatno ni ne sanjajući kako će te "jude" preživjeti do dana današnjeg i poput nametnika i dalje crpiti životnu snagu ovom narodu…

  Zlatko Pinter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.