JOE ŠIMUNIĆ NA BLEIBURGU: ‘Moj pradjed je nestao tu, nikad nije imao sahranu koju svatko zaslužuje’

17.05.2015. 09:49:48

Na današnjem "hodočašću" skupilo se preko 60 tisuća ljudi, a među njima uz brojne političare bio je i Joe Šimunić. Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić došao je na Bleiburg odati počast na 70. obljetnicu žrtvama bleiburške tragedije. Popularni Joe poznat je kao veliki domoljub stoga ne čudi njegov posjet ovom događaju, a uz Bleiburg ga veže i obiteljska tragedjia. Naime, njegov pradjed nestao je na Bleiburgu. “Nikad nije imao sahranu koju svaki čovjek zaslužuje. Bio je kriv samo zato što je hrvatski domoljub”, istaknuo je Šimunić. Josip Šimunić, sjetimo se, poslao je nakon obilježavanja tragedije na Jasenovcu, žestoko otvoreno pismo premijeru, Josipoviću i Miloradu Pupovcu  zgrožen onim što je čuo u Jasenovcu prilikom govora premijera Hrvatske, ali i zgrožen onim što je pročitao u znanstvenom radu Ive Josipovića, ali i Pupovcem koji stalno vidi “fašizaciju”, “ustašovanje”… Tom prilikom Šimunić je uputio ovoj trojici, posebno Milanoviću koji je tada istaknuo da o žrtvama na Bleiburgu ne treba govoriti, poruku: “Ako ne znate što se točno na Bleiburgu dogodilo porazgovarajte s nekim od povjesničara”, uputio je premijera, a svoj trojici poručio: “Gospodo, nemate se potrebe bojati ustaša jer ako ih još i ima oni su jako stari, osim ako ne zagovarate tezu u želji iskrivljivanja činjenica pa USTAŠAMA nazivate Hrvatske branitelje kao što to svakodnevno rade neki mediji u Hrvatskoj, a napose mediji u Srbiji koji su još uvijek četnički nastrojeni. Uz najljepši HRVATSKI pozdrav ZA DOM SPREMNI, BOG I HRVATI”, uz potpis, Josip Šimunić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.