Još jedna banka vraća naplaćene opomene uz zatezne kamate!

25.06.2013. 10:53:37

Nakon PBZ-a i Hypo banke i Splitska je banka objavila kako namjerava svojim klijentima vratiti novac koji im je previše naplatila za slanje opomena.

U prijedlogu svojih mjera banka ističe kako su izmjenama modela obračuna opomena njezini klijenti zapravo bolje prošli, ali da je u razdoblju od 1. listopada do 21. srpnja bilo i onih koji su financijski pretrpjeli štetu. Njima je Splitska banka treću, petu i sedmu opomenu za, primjerice, neplaćanje kredita, naplaćivala 100 kuna, dok bi je da model nije promijenjen plaćali po 50 kuna. Zato će im za svaku od tih opomena Splitska banka vratiti po 50 kuna uz zatezne kamate, piše Novi list. Ova namjera Splitske banke objavljena i na stranicama HNB-a, a središnja banka sve zainteresirane poziva da se o tom prijedlogu očituju. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.