JOŠ JEDNA SRAMOTNA ODLUKA TREBINJA Čovjek koji je poslao vojsku na Dubrovnik dobiva najveće priznanje grada

11.10.2021. 16:55:00

Na narednom zasjedanju Skupštine Grada Trebinja trebala bi se naći točka u sklopu koje će se odlučivati o gradskim priznanjima, a najviše bi trebao posthumno dobiti Momir Bulatović, predsjednik Crne Gore od 1990. do 1998. godine i nekadašnji predsjednik vlade SR Jugoslavije.

Bulatović je preminuo 2019. godine, a za života je snažno podržavao politiku Slobodana Miloševića i velikosrpsku ideju. Kao takav, podržao je agresiju na Hrvatsku i poslao crnogorske jedinice u pokušaj osvajanja Dubrovnika. Govorio je kako je Crna Gora ‘drugo oko Srbije’. 

Tijekom Domovinskog rata kao i rata u Bosni i Hercegovini propagirao je prisvajanje Dubrovnika i Hercegovine Crnoj Gori. 

Inače, trebinjske su vlasti posljednji rat protumačile ‘obrambeno-otadžbinskog karaktera’, mada nije sasvim jasno od koga su se točno branili, te je istaknuto kako je ‘Bulatović svojim diplomatskim umijećem doprinio da se Trebinje sačuva od neprijatelja’

Izvor: dugopolje.org

Izvorni autor: Redakcija/Foto: Snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.