JOSE JE VELIK, AL NE KAK DINAMO

19.03.2021. 10:04:00

Od prije tjedana dana u Londonu i poraza od 2 : 0 od Tottenhama, malo je onih koji su vjerovali u čudo. Možda su i oni ne najvjerniji već najoptimističniji vjerovali u prolaz. Ja osobno, vjerovao sam u povoljan rezultat, ali baš u ovakvu pobjedu i ne. Sama najava tekme, svi koji su govorili, bili su, ma može Dinamo, ali nasuprot je Tottenhem, rezervirano, malo njih je vjerovalo da će baš s potrebnim golom prednosti Dinamo dotući Suprse. Osim jednog igrača Dinama, sad i mene sjećanje ne služi dobro, koji je još ranije dao izjavu kad su ga pitali do kud Dinamo može ići, a odgovor je bio do kraja.

I otišli su do kraja što se tiče jučerašnje utakmice. U plavom ludilu, u plavoj noći, igrala je jedna momčad. DINAMO! Sva previranja uoči utakmice oko braće Mamić, bez obzira što ja mislio o njima, ipak ima tu i njihovih zasluga, ali dečki su sinoć pokazali srce, Dinamovo srce.

Ovu tekmu će prepričavati mnogi narašataji, prokletstvu Dinama, da u zadnjim minutama propusti ono što je napravio cijelu tekmu. Tak je bilo i sinoć. Cijela ekipa, pa egzekutor Mislav Oršić i sad da me pitate koji je njegov gol ljepši, rekao bih sva tri, svaki je na svoj način pokazao i kolektivnu igru i individualnu sposobnost kod trećeg gola Mislava i prolaz je bio tu. No, treba izdržati do kraja, jer znamo kako je Dinamo ispuštao utakmice u zadnjim minutama, sekundama utakmice. I tu su sinoć pokazali zrelost, opet s Livijem na golu. Morao bih nabrojati sve igrače, svi su oni zaslužni za prolazak dalje. Klupa, klub, navijači izvan stadiona, sve je jučer bilo podređeno da Dinamo ide dalje. I baš nas više vraga briga koga dobijemo u četvrt finalu, jer mnogi će razmišljati sada, samo da ne izvučemo Dinamo.

Nahvalio sam se Dinama, ali i zaslužili su. Od Tottenhema ama baš ništa, niti pričuvni igrači, niti veliki Jose, probudili su se kasno. No moram spomenuti velikog Josea Mourinhoa. Malo su podcijenili Dinamo, ma malo previše, nisu održali niti trening prije tekme. No ono što Jose čini velikim je činjenica da u svojim izjavama nije tražio alibi, već je nahvalio Dinamo i njegove igrače. Mada su Dinamovci slavili na terenu čestitao je kome je mogao, ali njegovu veličinu čini i jedna situacija koju sam vidio sinoć na jednoj snimci, a to je ulazak u Dinamovu svlačionicu i čestitke svima. Josee je pao, ali je velik. Nije bio prepotentan kao Englezi, poklonio se sinoć boljima i jačima. A kaj dalje pisati, idem tražiti tko je izjavio da Dinamo može ići do kraja. Čestitam Dinamu kao kolektivu, zahvaljujem svima onima koju su Dinamu čestitali, Torcida, Armada, Kohorta ……., mnogi su sinoć bili sretni, ali danas je novi dan i povratak u staro.

 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.