Josip Brekalo: ‘Bit ćemo primjer drugim ligama i nacijama da sve može normalno funkcionirati’

16.05.2020. 17:55:00

Josip Brekalo vraća se na terene njemačke Bundeslige, Wolfsburg će igrati s Augsburgom, momčadi Tina Jedvaja.

“Presretan sam. Ljudi iz nogometa i oko nogometa nestrpljivo su iščekivali ovaj trenutak i nadam se da će sve utakmice proteći na najbolji način, te da ćemo biti primjer drugim ligama i nacijama da sve može normalno funkcionirati”, rekao je za Sportske novosti.

Glavna je stvar u tome što se sve ovo skupa proteže već dugo vremena. Ne samo u Njemačkoj, nego u svim državama i svim sferama života. Kao, bit će nogometa, pa ne, nego tjedan kasnije, potom još tjedan kasnije… Čovjek je spreman u “skipu“, a nikako da dođe. Mjere su ukidane jedna po jedna, donošena su drugačija pravila, svako toliko određene novosti, jasno da je ta situacija čudna za nas. Prva je bila vijest da će se igrati 3. svibnja, potom 9. svibnja i eto sada 16. svibnja. Morali smo biti spremni na sve. Potrajalo je, ali na kraju super smo se pripremili i bit ćemo fit za nastavak”, ističe.

“Iz hotela u naš centar na teren za trening idemo bicikom. Svaki ima svoj, vozimo se pet-šest minuta, to je otprilike jedan kilometar, nakon treninga vratimo se najnormalnije u hotel. Na put idemo avionom, to je također praksa. Što se tiče svlačionice, držimo se onoga kako je od prije određeno. Postoji pet-šest svlačionica, u svakoj nas je četvorica-petorica, imamo pravilo o razmaku… Sve je super, organizirano je na najbolji mogući način. Wolfsburg kao klub vrhunski je reagirao na situaciju”, opisuje situaciju.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto:fah

Autor: