Josip Klemm na pripremnom ročištu

12.02.2016. 10:32:52

Optužnicu protiv Josipa Klemma sud je potvrdio sredinom prosinca prošle godine. Za Zagrebačkom županijskom sudu danas se na pripremnom ročištu pojavio Josip Klemm. Prije ulaska u sudnicu rekao je kako se radi o zanimljivoj priči kojom bi se trebali pozabaviti istraživački novinari. Tužiteljstvo vlasnika zaštitarske tvrtke Klemm security i čelnika braniteljske Udruge specijalne policije Josipa Klemma tereti da je od 2005. do 2007. iz svoje tvrtke, uz pomoć ostalih optuženika, izvukao gotovo tri milijuna kuna i pritom utajio čak 593 tisuće kuna poreza na dobit. Optužnicu protiv Klemma sud je potvrdio sredinom prosinca prošle godine. U ponedjeljak se nagodio i posljednji Klemmov suoptuženik, Leonard Valent. Nakon priznanja i nagodbe s tužiteljstvom na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na rad za opće dobro. Suoptuženici Radovan Štetić, Hrvoje Zorovac, Tomislav Matanić i Silvio Golubovac također su osuđeni nakon priznanja i nagodbi s tužiteljstvom prošle godine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.