Josip Pečarić: Gradonačelniče Maribora, uvrijedili ste hrvatske branitelje i mnoge Hrvate

09.04.2017. 09:11:44

Poštovani g.  Andreju Fištravec gradonačelniče grada Maribora, S nevjericom sam pročitao Vašu izjavu o nastupu g. Marka Perkovića Thompsona u Vašem gradu u kojoj Vi simbole Domovinskog rata povezujete s fašizmom: „“Kod nas nema mjesta za simboliku koja izaziva podjele nakon II. svjetskog rata, niti za fašizam”, kazao je Fištravec dodavši da se u Thompsonovim pjesmama spominje “zabranjeni ustaški pozdrav “Za dom spremni” te da je na repertoaru znao imati i “pjesme povezane s fašizmom i ustaškim pokretom”.“ Doista se nakon II. Svjetkog rata dogodio Domovinski rat tako što je Srbija fašistička velikosrpska agresija na Hrvatsku i ne samo nju. Po presudi stalnog suda u Haagu radilo se o agresiji Srbije na Hrvatsku u cilju stvaranja homogene velike Srbije i pri tome je izvršen niz genocidnjih radnji. A Vama je izgleda fašizam to što smo se obranili u toj fašističkoj agresiji. Doista je teško povjerovati da se radi o tolikom neznanju. Sam Thompson je koliko vidim konstatirao da ga napadaju „uglavnom isti koji zagovaraju bivši sustav – komunizam i jugoslavenski režim”. U nadi da se ovdje radi samo o Vašem neznanju jer je doista daleko od svake pameti da je netkome tko je izabran za gradonačelnika tako velikog grada kakav je Maribor mislio da je fašizam ako braniš domovinu od agresije šaljem pozivnicu na predstavljanje knjige „Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’“. Kao što vidite u samon naslovu knjige je po Vama „zabranjeni ustaški pozdrav“, a zapravo pozdrav HOS-ovaca – hrvatskih branitelja kojih su se agresori posebno bojali pa je sama pojava njihovh oznaka kod agresorskih vojnika izazivala panični strah. Svatkoj iole inteligentnijoj osobi puno govori što predstavljanje knjige organizira Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, a samo predstavljanje održava se u Domu branitelja HVIDRA. Uz pozivnicu Vam šaljem prikaz moje knjige dr. sc. Damira Pešorde, a prikaz jednog od predstavljača poznatog hrvatskog kolumniste Marka Ljubića, potpredsjednika HNiP-a „Pečarićev ZDS je instrument slobode“ možete naći ovdje Zbog svega rečenog vjerujem kako Vam je jasno da ste svojom izjavov uvrijedili hrvatske branitelje i mnoge Hrvate pa minimum koji možete učiniti doći 20. travnja 2017. u 17 sati na predstavljanje i na taj način iskazati poštovanje prema ljudima koji su bili spremni umrijeti u obrani Domovine, kao što mnogi njihovi prijatelji i suborci jesu! S poštovanjem Prof. dr. sc. Josip Pečarić Redoviti član HAZU Dopisni član DANU

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.