Josipović danas Grabar Kitarović prepušta Pantovčak: Primopredaja IPAK uz prisutnost medija!

18.02.2015. 16:07:58

Čemu nagla promjena odluke? Primopredaja dužnosti između predsjednika Republike Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ipak će se u srijedu popodne održati uz prisutnost medija. Iz Ureda predsjednika poslana je obavijest redakcijama o tome da će predsjednik Josipović u 17:30 sati u Uredu predsjednika na Pantovčaku primiti izabranu predsjednicu Grabar-Kitarović radi primopredaje dužnosti. Obavijest je poslana samo sat vremena nakon što je predsjednik Josipović na zagrebačkom Zrinjevcu u izjavi novinarima rekao da su njegov i tim izabrane predsjednice dogovorili održavanje primopredaje bez prisutnosti medija. Novinari su tom prigodom Josipoviću rekli kako je riječ o događaju koji zanima javnost te podsjetili da je prije pet godina primopredaja između njega i predsjednika Stipe Mesića uz nazočnost medija.   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   1_349317

PRVI DAN PREDSJEDNIČKE DUŽNOSTI: Grabar Kitarović osniva Savjet za branitelje!

  Riječ je o volonterskom tijelu, a ostali članovi savjeta bit će imenovani u koordinaciji s braniteljskim udrugama. Kolinda Grabar Kitarović prvog će dana na dužnosti predsjednice Republike donijeti odluku o imenovanju savjetnika u svome uredu te odluku o osnivanju Savjeta za branitelje, vanjskog savjetodavnog tijela kojem će na čelu biti Ante Deur, potvrđeno je u srijedu Hini iz tranzicijskog tima izabrane predsjednice. Riječ je o volonterskom tijelu, a ostali članovi savjeta bit će imenovani u koordinaciji s braniteljskim udrugama, rečeno je Hini. Ante Deur predsjednik je Zbora gardijskih brigada i jedan je od organizatora prosvjeda branitelja i invalida Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja koji traje četiri mjeseca.  
  • Autor: hina / dnevno.hr
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.