Josipović: Neka u Ustav uđu i životne zajednice koje se ne zovu 'brak'

12.12.2013. 10:24:22

12-12-2013- 9-21-25

Ivo Josipović ističe kako bi se time ostvarila ravnoteža i otklonio osjećaj neravnopravnosti.

'Životnim zajednicama različitim od braka jamči se pravo na obiteljski život i njegovu zaštitu', prijedlog je predsjednika Ive Josipovića kojeg je poslao predsjedniku Sabora Josipu Leki i na taj se način uključio u proces ustavnih promjena, piše Novi list.

Josipović naime smatra kako bi se ovaj stavak trebao dodati članku 62. Ovakvom odredbom bi se, kako je obrazložio Josipović, ostvarila ravnoteža i otklonio osjećaj neravnopravnosti 's obzirom na novouneseni stavak 2. istog članka'. Josipović se referirao na stavak 'Brak je životna zajednica žene i muškarca', koji još nije ušao u Ustav, a planirano je da se to dogodi 20. prosinca kada bi Sabor trebao izglasati ustavne promjene. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.