Josipović posjetio Makarsku i uručio odličje pukovniku Anti Mendešu

10.08.2013. 10:42:49

Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je, tijekom posjeta Makarskoj, uručio odličje reda Bana Jelačića pukovniku Anti Tonču Mendešu za zasluge u Domovinskom ratu. Njegov angažman i aktivnosti u ratu rezultirali su uspjesima 156. brigade Hrvatske vojske kojoj je bio na čelu, rekao je Josipović, uručujući odličje Mendešu na prijemu što ga je priredio gradonačelnik Tonči Bilić. Gosti na današnjem prijemu u Makarskoj bili su i viceadmiral Ante Urlić i komodor Marileo Staničić. S čelnicima Grada i gradskim vijećnicima predsjednik Josipović je razgovarao o aktualnom trenutku Makarske. Makarski gradonačelnik, u sjećanje na posjet Makarskoj, uručio je predsjedniku Josipoviću sliku Makarske akademske slikarice Sanje Srzić, a trojici zapovjednika, Urliću, Mendešu i Staničiću, koji su vodili 156. brigadu HV od utemeljenja do kraja rata, prigodne poklone. Nakon šetnje gradom u pratnji svojih domaćina, predsjednik Josipović posjetio je makarsku zvjezdarnicu, a zatim svojim dolaskom uveličao ljetnu feštu Noć Velikog brda. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.