Josipović s jednoglasnom podrškom Predsjedništva ulazi u pregovore o spajanju sa SDP-om

31.01.2019. 09:04:20

Na sjednici Predsjedništva stranke ”Naprijed, Hrvatska! Progresivni savez” (NHPS) održane u srijedu jednoglasno je odlučeno da predsjednik Ivo Josipović i članovi povjerenstva mogu započeti pregovore o spajanju sa SDP-om, izvijestio je član Predsjedništva NHPS-a Drago Pilsel. Josipović je u subotu u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija kazao da su, nakon što su neuspješno završili pregovori s GLAS-om o ujedinjavanju zato što su u toj stranci htjeli da prevladavajuća komponenta zajedničke stranke bude liberalna a ne socijaldemokratska, u SDP-u prepoznali potrebu ujedinjavanja stranaka lijevo-liberalne oporbe te da je siguran da će se taj proces nastaviti i da će se pregovarati s još dvije stranke. Smatra da su „Bernardiću potezi oko ujedinjavanja stranaka jako dobri“. Josipović je odbacio nagađanja da u taj proces ulazi kako bi bio predsjednički kandidat SDP-a. Najavio je da će „Zoran Milanović imati njegovu podršku ako se pokaže da je on taj koji može pobijediti Kolindu Grabar-Kitarović na izborima“. „U SDP se nakon predsjedničkog mandata nisam želio vratiti jer sam bio nezadovoljan i sve ono što sam tada govorio se obistinilo, što glavni uzrok sadašnjeg stanja i problema koje SDP ima. Danas ući u SDP ne znači ući u vlast nego odlučiti se na ozbiljni napor jačanja socijaldemokracije i neizvjesne borbe da se SDP vrati na staru slavu. Prepoznajem da SDP ima potencijala i želim u tome sudjelovati“, rekao je Josipović i najavio je da će se većina od 1100 članova njegove stranke priključiti SDP-u. (Hina) (fah)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.