Josipović: Vukovar mjesto posebnog pijeteta, ali ne suprotno Ustavnom zakonu

04.11.2013. 23:47:37

josipovic_govor

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je danas kako je opravdano da se Vukovar sam proglasi mjestom posebnog pijeteta, ali ne u onim dijelovima u kojima bi to bilo suprotno Ustavnom zakonu. "Opravdano je da se Vukovar sam proglasi mjestom posebnog pijeteta, ali naravno ne u onim dijelovima u kojima bi to bilo suprotno Ustavnom zakonu. To svima mora biti jasno", rekao je Josipović za HRT komentirajući današnju odluku vukovarskoga Gradskog vijeća kojom se područje grada proglašava mjestom posebnog pijeteta na žrtvu Domovinskog rata. Vezano uz dvojezične ploče u Vukovaru, Josipović smatra da je "vrijeme da se ta priča zatvori". "Trebam pokazati društvu vrlinu kompromisa. Ne smijemo dopustiti da ta priča bude uzrok jačanja tenzija u društvu", istaknuo je hrvatski predsjednik. Komentirao i prijedlog o novom popisivanju stanovništva u Vukovaru kao i poruku iz toga grada da će tijekom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara biti iskazano mišljenje o vladajućima. "Državni zavod za statistiku je naveo kako je popis proveden po pravilima struke i stoga, ako se ne dokažu zloupotrebe, nema osnova za novi popis. Što se, pak, tiče Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, smatram da toga dana nema mjesta za politiku", istaknuo je predsjednik Josipović. Nemojmo, poručio je, ponižavati žrtve Vukovara uvlačenjem politike.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.