Jurčević: Čini se da je u RH poželjnije izdati domovinu nego knjigu

12.10.2016. 13:52:45

Dat ćete mi svoje mailove, poslat ću vam dokumente koji dokazuju ove kriminalne radnje u HAVC-u, kazao je novinarima Nikola Kajkić Koordinacija braniteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata održala je konferenciju za medije s temom otkrivanja najnovijih dokaza o kriminalu u HAVC-u i kaznene prijave protiv članova UO HAVC-a , među kojima je i Nina Obuljen, navodna kandidatkinja za ministricu kulture. Josip Jurčević, prvi Ravnatelj Središnjeg arhiva MORH-a: Izgleda da je situacija u RH došla do kritične točke. Korupcija i nemoral su na vrhuncu. Čini se da je poželjnije izdati domovinu, nego izdati knjigu. Ako se tome odlučno ne suprotstavimo – Hrvatska će potonuti. Iznimno vrijedni dokumenti o domovini, knjiga s iznimno vrijednim dokumentima – proglašena je šundom i to sa potpisom ministarstva! Željko Šiljeg, Hrvatski generalski zbor: Kada pitamo običnog vojnika kako je bilo – reći će kaos. Pa kad vi prenesete to kao stotinu vojnika – svi će reći pa to je bilo kaotično. Nije to bilo baš tako. Domovinski rat je jedan od temelja naše države. Prestala je samo oružana borba, ali rat nije prestao, nastavljeno je razaranje Hrvatske filmovima poput ovog o Dvoru na Uni. Željko Glasnović, saborski zastupnik: Onaj boj što je počeo devedesetih za modernu Hrvatsku još se vodi. A vidimo da je HAVC koji je dobio 476 milijuna kuna u četiri godine – radi protuhrvatske filmove. Svakog hrvatskog bojnika danas se sotonizira, a srpskim pobunjenicima se isplaćuju mirovine. To se sve prešućuje. Ovo je boj za istinu. Nikola Kajkić, Nacionalni sindikat policije: Nacionalni sindikat policije je autor, a ja sam i scenarist filma 'Neispričana priča'. Svi smo se odrekli honorara, trošili svoje novce i snimili dokumentarni film o događajima na Ovčari, gdje je, prema našim informacijama, u jednoj večeri ubijeno 276 civila, novinara, bilo je tu i stranih državljana. Od države nismo dobili niti lipu, obećavali su nam iz Ministarstva, ali ništa. Dali smo si truda pa smo istražili kome se novci daju. Anonimno su nam se obratili sadašnji i bivši djelatnici HAVC-a. Postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela Hrvoja Hribara i njegovih. Novac se na javni poziv dodjeljivao jednim te istim tvrtkama koje su davale određenim udrugama novac, a te udruge su novac davale ljudima koji su sjedili u vijeću koje odlučuje o dodjeljivanju novca. Dat ćete mi svoje mailove, poslat ću vam dokumente. Nina Obuljen bila je dužna kontrolirati što je radio Hrvoje Hribar. Uskoro opširnije...

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.