Ka Srebrenici ispraćeni posmrtni ostaci 409 žrtava genocida

09.07.2013. 14:45:17

Posmrtni ostaci 409 žrtava genocida počinjenog nad Bošnjacima Srebrenice u srpnju 1995. godine ispraćeni su iz mrtvačnice u mjestu Visoko. Na putu ka Srebrenici kolona kamiona s posmrtnim ostacima prošla je kroz Sarajevo zaustavivši se na kratko pred zgradom Predsjedništva BiH, pred spomen obilježjem ubijenoj djeci u ratu te pred tržnicom Markale gdje je tijekom rata stradao veliki broj Sarajlija. >>Maraton Vukovar-Srebrenica u spomen na žrtve genocida Pred zgradom Predsjedništva BiH počast žrtvama su uz preživjele Srebreničane te građane Sarajeva odali hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i drugi visoki državni i entitetski dužnosnici. Među njima je po prvi puta stajao i ratni zapovjednik Armije BiH u Srebrenici Naser Orić. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović nije se pojavio kao ni bilo tko od srpskih dužnosnika u tijelima vlasti BiH baš kao što su to izbjegavali i svih proteklih godina. Posmrtni ostaci koji su proteklih godina pronađeni u nekoj od masovnih grobnica te potom podvrgnuti složenom procesu identifikacije bit će pokopani u memorijalnom kompleksu u Potočarima 11. srpnja na dana kada će biti obilježena 18. obljetnica najvećeg ratnog zločina počinjenog u Europi nakon Drugog svjetskog rata. (HINA) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.