Kako Ivo Josipović zamišlja proslavu Oluje u Čavoglavama?

12.08.2013. 11:31:51

Predsjednik Ivo Josipović sam je sebe, dvije godine prije predsjedničkih izbora, pozvao u Čavoglave na najveću hrvatsku proslavu Oluje. Nije to prvi lider 'regiona' rekao eksplicitno, na način na koji bi se to moglo tako tumačiti, ali je dovoljno jasno iz njegove izjave, koja je zapravo dvosmislena, što je želio reći.  Neće tamo dok… Problem je, naravno, u ustašama kojih nema već 70 godina u Hrvatskoj, a koje hrvatski profesionalni vidioci vide svaki dan čim promole nos iz državne blagajne. Dakle, ako bi u Čavoglavama, umjesto Thompsona, zapjevao Bora Čorba, a pokrovitelj proslave bilo Srpsko narodno vijeće profesora Milorada Pupovca, Josipović bi razmislio, pod uvjetom da svi uzvanici nabiju 'lijepe partizanske kape' na glavurde, pod uvjetom da su još uvijek sačuvane nakon što su partizani oslobodili Bleiburg. Naravno, ne bi Josipović imao ništa protiv toga da se proslava Oluje iz Čavoglava premjesti u Srb i to u srpanj mjesec. Nije službeno, ali doznajemo da bi u tom slučaju stalni gosti bili Dačić i Nikolić, vodeći antifašisti Balkana. Kakva bi to tek fešta bila. U prvim redovima najistaknutiji hrvatski antifašisti, tri Josipa, k'o tri kralja, Perković, Manolić i Boljkovac, odmah iza njih hrvatski branitelji od prvog dana, Ivo Josipović, Zoran Milanović i Josip Leko, s prvim damama, a u počasnoj loži mobilizirani branitelj Fred Matić u društvu Siniše Mihajlovića. Naravno, ovakva proslava Oluje imala bi smisla tek ukoliko bi na privremeni dopust bio pripušten 'predsjednik' Mile Martić, inače bi sve podsjećalo na juhu bez soli, a sol na ljutu ranu se ne stavlja, eventualno ljuta trava, iako ni ona više ne raste u ovim našim krajevima. Zaista, Josipoviću nije mjesto u Čavoglavama, pa ga nitko i ne zove, ali bi u Srbu moglo biti. Naravno, uvijek uz i pored reformiranog ustašioda  Stjepana Mesića. Iako je sve ovo savršeno zamišljeno ipak i savršenstvo ima svoje nedostatke, naime, Veljko Džakula ne bi došao ako bi došao Milorad Pupovac, a bez Pupovca se ne može. Foto: Zvonimir Barišin/Cropix Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.