Kako je supruga Mladena Bajića uz plaću od 5.900 kuna stekla dionice vrijedne 700 tisuća kuna?

22.08.2013. 19:22:06

U Bajićevoj kartici nadalje stoji da njegova supruga posjeduje 1.752 komada dionica u nominalnoj vrijednosti od 702 tisuće kuna. Riječ je o dioničkom udjelu u Banci splitsko-dalmatinskoj (BSD), u kojoj je najveći dioničar Juroslav Buljubašić Prema podacima iz porezne kartice glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, njegova supruga, splitska odvjetnica Ecija Bajić Kuljiš mjesečno zarađuje tek 5.938,75 kuna, što je navodi Index.hr, sumnjivo nizak iznos kada se u obzir uzme da Bajić Kuljiš u Splitu vodi unosan odvjetnički ured zajedno s odvjetnicom Meri Blaslov Pavasović. Niski iznos neobičan je tim više uzme li se u obzir da je odvjetnica samo na jednom predmetu od Grada Splita zaradila 712.774,05 kuna - toliko su, kako je Index.hr doznao iz Ureda splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, iznosili troškovi zastupanja Grada Splita u parnici po tužbi pokojnog Zdenka Runjića i producentske kuće Skalinada. U Bajićevoj imovinskoj kartici, uz mjesečnu plaću njegove supruge, stoji tek da je Ecija Bajić Kuljiš u 2012. ostvarila 230.212,00 kuna neto dobiti pri čemu se ne navodi se kako je ostvarila tu dobit, ali jasno je da se radi od polovici prošlogodišnje dobiti njenog odvjetničkog ureda. Stoga se, navodi Index.hr, postavlja pitanje zašto glavni državni odvjetnik u svojoj imovinskoj kartici, pod stavkom imovina bračnog druga, nije naveo suvlasništvo u tom uredu. Odvjetnički ured Bajićeve supruge u 2012. godini ostvario 460,4 tisuće kuna dobiti. Ukupni prihodi bili su 1,6 milijuna kuna. Usprkos tome, Bajićeva je supruga prijavljena na mizernu plaću od niti 6 tisuća kuna, a prosječna plaća u njenom uredu u 2012. godini iznosila je 5.181 kunu. U Bajićevoj kartici nadalje stoji da njegova supruga posjeduje 1.752 komada dionica u nominalnoj vrijednosti od 702 tisuće kuna. Riječ je o dioničkom udjelu u Banci splitsko-dalmatinskoj (BSD), u kojoj je najveći dioničar Juroslav Buljubašić, a Index.hr postavlja pitanje kako je Bajićeva supruga s mjesečnom plaćom manjom od 6 tisuća kuna uspjela steći dionice u vrijednosti od 702 tisuće kuna. PSD/S.Dalmacija Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.