Kako je Vasiljković usred Hrvatske vrijeđao žrtve Ovčare…

22.09.2016. 13:15:52

Ipak, ono što je danas najviše zaboljelo svakog Hrvata jest Vasiljkovićevo izrugivanje iz žrtve Ovčare. Prema snimkama mogle su se čuti Vasiljkovićeve riječi kako su njegovu Jugoslaviju došle rušiti razne protuhe iz cijelog svijeta, kada je tvrdnju svetosavski teatralno naglasio riječju “belosvestske, i to iz raznih strana svijeta, razni Jean Micheli, i kako se sve ne zovu..”. Srbin Dragan Vasiljković, čiji je ratni nadimak u agresorskoj vojsci bio Kapetan Dragan, jučer je imao predstavu na prvom danu ročišta u Splitu. Bivši zapovjednik “knindži”, srpske elitne jedinice sa početka Domovinskog rata, tvrdi da je došao iz daleke Australije da bi spašavao “svoju jedinu i voljenu Jugoslaviju”, kao i “svoje jugoslavensko more”. A branili su je tako da je sve što nije srpsko na području na koje su ušle Vasiljkovićeve “knindže” i JNA jednostavno bilo zbrisano sa lica zemlje: starci, žene i djeca protjerani ili pobijeni, a sela opljačkana i spaljena do temelja. Poznati obrazac obrane Jugoslavije još iz “antifašističkih vremena” kada su po istom obrascu izvršeni monstruozni zločini nad nevinim narodom. Ipak, ono što je danas najviše zaboljelo svakog Hrvata jest Vasiljkovićevo izrugivanje iz žrtve Ovčare. Prema snimkama mogle su se čuti Vasiljkovićeve riječi kako su njegovu Jugoslaviju došle rušiti razne protuhe iz cijelog svijeta, kada je tvrdnju svetosavski teatralno naglasio riječju “belosvestske, i to iz raznih strana svijeta, razni Jean Micheli, i kako se sve ne zovu..”. Jean Michel Nicolier je mladić koji je kao dragovljac Domovinskog rata došao u Vukovar – mjesto patnji i stradanja hrvatskog naroda. U Vukovaru je zarobljen i zajedno sa stotinama Hrvata odveden na stratišta oko grada i tamo svirepo ubijen. Ubijen je na Ovčari, bačen u jamu i zatrpan sa mnogim drugim mladićima. Ovčara je samo jedna od jama oko Vukovara i u Slavoniji gdje su svirepo ubijeni i bačeni zarobljeni Hrvati. 2016. Dragan Vasiljković, sudionik agresije na Hrvatsku i zapovjednik jedne od najzloglasnijih srpskih jedinica 1991., usred Hrvatske kao optuženik za teške ratne zločine, šeretski podmuklo se ismijava žrtvi Ovčare imenom (i prezimenom) koju je njegova jugoslavenska vojska zarobila, mučila i bacila u jamu. Sudac bez i najmanje opomene, a kamoli kazne, to promatra šutke. To sigurno ne bi prošlo kod Daustera u Njemačkoj koji je slao opomene optuženima i njihovima odvjetnicima za mnogo manje stvari. Vasiljković u napaćenoj Hrvatskoj očito može bez posljedica ili čak komentara riječima ponovno zabijati nož u srce hrvatskog naroda i onih koji su ubijeni u krvavoj agresiji. A mi se pitamo: ljudi, pa je li to moguće?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.