Kako se Bandić novim gafom 'proslavio' čak i u Bruxellesu

24.06.2013. 18:22:21

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dobrano se osramotio u Bruxellesu kad je u govoru uoči predstavljanja makete Crkve svetog Marka najpoznatiji zaštitni znak toga grada nazvao 'anatomium' umjesto Atomium.

Na najpoznatijoj građevini u Bruxellesu, popularnom Atomiumu, zavijorila je hrvatska zastava, a u njegovoj blizini, u zabavnom parku Mini Europa, u kojem se nalaze minijaturne kopije znamenitosti iz svih zemalja EU, izložena je maketa zagrebačke Crkve svetog Marka. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u govoru uoči predstavljanja makete zabunio se, pa je najpoznatiji zaštitni znak Bruxellesa nazvao "anatomium" umjesto Atomium. ''U podnožju 'anatomiuma', gdje danas ponosno vijori hrvatska zastava u čast hrvatskog predsjednika, mogu reći par riječi...'', rekao je Bandić u govoru na hrvatskom jeziku, koji je prevoditeljica prevodila na engleski. Maketa Crkve svetog Marka bila je skrivena crvenim, bijelim i plavim balonima dok su gradonačelnik, veleposlanik Mario Nobilo i direktor parka Thierry Meeus držali govore. Kad su završili, baloni su uz eksploziju prskalica poletjeli i otkrivena je maketa koja simbolično u ovom privatnom zabavnom parku označava ulazak Hrvatske u EU. ''Kao da smo na trgu'', rekao je gradonačelnik Bandić dok je s Josipovićem iz blizine proučavao maketu crkve, piše Večernji list. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.