KAKVO PITANJE, NA KOGA LI JE MISLIO? ‘Ima li u Saboru koji Pinokio? Nažalost ima. Političari lažu’

06.04.2022. 10:00:00

Danas se nastavlja 10. sjednica Hrvatskog sabora.

Zastupnici će raspravljati o prijedlogu Odbora za Ustav da dva referendumska pitanja iz Mostovih inicijativa o ukidanju covid potvrda i “stožerokracije” treba poslati na ocjenu Ustavnom sudu.

Most je potpise prikupljao u prosincu te ih Saboru predao 24. siječnja. Ministarstvo uprave ustvrdilo kako je 372.635 pravovaljanih potpisa za inicijativu “Dosta je!” te 370.310 za “Odlučujmo zajedno”. 

Odbor za Ustav je u Saboru donio zaključak kojim oba referendumska pitanja šalju Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti bez da Odbor prejudicira jesu li pitanja ustavna ili ne. To još mora podržati i Sabor na plenarnoj sjednici.

Da se inicijativa “Odlučujmo zajedno” pošalje na Ustavni sud podržalo je sedam zastupnika vladajuće većine dok ih je pet iz oporbe bilo protiv. A slanje drugog pitanja inicijative “Dosta je!” podržalo je 11 zastupnika, a samo je Božo Petrov bio protiv.

Sjednica Sabora počela je iznošenjem stajališta, prvi je na redu bio Hrvoje Zekanović.

“Ima li u Saboru koji Pinokio? Nažalost ima. Ljudi su skloni laži, kada lažu političari to ostavlja posljedice na širu zajednicu, narod, državu. Neki će se uvjeriti u neistinu i zastupati ju kao da je istina, to je manji krimen. Neki će zastupati tezu protiv LNG-a, neki će zastupati krivi stav uz arbitražu oko INE, nekad će laž biti banalna, pokazat će da se radi u Pinokiju, buratinu. Laž nije samo simptomatična za Hrvatsku, javlja se u svijetu, imamo puno laži o ratu u Ukrajinu. Rusi lažu o masakru u Buči, tamo je preko 300 likvidiranih civila, službena ruska politika kaže da je to fejk news Ukrajine. Ne mogu biti u pravu i jedni i drugi, samo je jedan u pravu, to je Ukrajina. Političari lažu, ne samo u Hrvatskoj. Što se Ukrajine tiče, problem je Mariupolja koji je pod snažnim napadima ruske vojske, tamo se jučer predalo skoro 300 ukrajinskih vojnika. Mariupolj je drugi Vukovar, čak i veći jer će žrtava biti mnogo više. Bez obzira što će nas neki uvjeravati ovdje da govore istinu, znajte da se radi o Pinokiju”, rekao je Zekanović.

Zatim je na redu Mostov Miro Bulj koji govori o problemu rasta cijena.

“Divljanje cijena, inflacija dovodi do sve većeg siromaštva, gubitka radnih mjesta, nesigurnosti, to je ključna tema u Hrvatskoj”. Što bi ja trebao haračiti ljude jer je ministar pilatovski oprao ruke, govorio je o troškovima Vodovoda u cetinskoj krajini. 

“Pogledajte koliko je hrana, najbitnija nam je voda, energija i poljoprivredno zemljište, očito nismo sposobni, nego samo dobri sluge”, rekao je Bulj.

Uskoro opširnije…

 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: screenshot/Saborska TV

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.