Kamatara ubio jer mu je brutalno prebio sina?

15.05.2013. 23:47:30

Policija je brzo pokucala na vrata Vladimira G. i uhitila ga, no motiv ubojstva još uvijek nije potpuno jasan

Puljanin Vladimir G. (49), osumnjičen je za ubojstvo Aldina Dine Pašukana, koji u utorak dva sata iza ponoći pronađen prostrijeljene glave u svom Land Roveru na Medulinskoj cesti u Puli. Policijski očevid još nije završio kada su ga istražitelji odveli iz stana na pulskom Monte Zaru, a prema tvrdnjama susjeda, priveli su i njegova 26-godišnjeg sina. Sin je pušten, a nakon brzinske istrage Vladimir G. s kaznenom prijavom za ubojstvo priveden je pritvorskom nadzorniku, a sutra bi trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu. Dvije verzije priče O motivu ubojstva zasad se samo nagađa. Prema jednoj verziji, radi se o neraščišćenim računima, odnosno nevraćenom dugu Vladimira G. ubijenom Pašukanu koji se navodno bavio kamatarenjem. Prije dvije i pol godine Pašukan je bio osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno zbog teškog premlaćivanja Šišanca Dušana Suzića koji je jedva ostao živ, a i tada se nagađalo da se radilo o obračunu zbog nevraćenog duga. Prema drugoj verziji, koju policija ne želi komentirati, Aldin Dino Pašukan prije nekoliko mjeseci pretukao je dvojicu, trojicu muškaraca. Među njima je bio i 26-godišnji sin Vladimira G. Nagađa se da je Vladimir G. sada kanio osvetiti sina. U svakom slučaju osobe koje poznaju uhićenog u šoku su jer se, kažu, radi o ugodnom obiteljskom čovjeku za kojeg ne vjeruju ni da je imao ikakvih dugova. Kao umirovljeni branitelj koji je branio Vukovar te je devet i pol mjeseci bio zarobljenik srpskog koncentracionog logora u Sremskoj Mitrovici, prima solidnu mirovinu. Boluje od PTSP-a, a prije dvije godine navodno je preživio infarkt. Njegova supruga, zaposlena u MORH-u (navodno je dva puta bila u misiji u Afganistanu), jučer je odbila komentirati suprugovo uhićenje. Pašukan je, podsjetimo, likvidiran hicem iz vatrenog oružja iz neposredne blizine, a ubojstvo se po svemu sudeći dogodilo ranije te večeri. Iz svoje kuće u obližnjem zaselku Ševe otišao je oko 22.15 sati i do mjesta ubojstva trebalo mu je najviše desetak minuta vožnje. Ne vjeruju da je kamatario Zašto se ondje zaustavio i upalio sva četiri žmigavca, policija ne otkriva. Sigurno je, međutim, da se sve odigralo brzo jer, pričaju supružnici iz kuće preko puta mjesta likvidacije, nitko nije ništa čuo, možda i zbog prometne buke, ali ipak su iznenađeni jer susjedov pas, koji se oglasi na svakog tko prođe, nije ni zalajao. Tek su ujutro, kažu, vidjeli policiju. U zaselku Ševe Pašukan je živio s obitelji, ženom, sinom (17) i kćeri (20). – Bili smo dobri susjedi i prijatelji. Dino, kako smo ga uvijek zvali, uvijek je bio spreman priskočiti kad bi trebalo – kaže susjed Mladen Bujanac iz obližnje kuće, koji tvrdi da njegov ubijeni susjed nije kamatario. Orginal članak možete pročitati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.