Kanader gasi požar u Žrnovnici, tijekom jutra očekuje se sanacija

17.06.2022. 08:48:00

SPLIT, 17. lipnja 2022. (Hina) - Kanader se nešto prije 7 sati priključio gašenju požara koji je u četvrtak navečer buknuo na miniranom području u bivšoj raketnoj bazi u Žrnovnici kod Splita, a tijekom jutra trebao bi biti saniran, doznaje se u petak od vatrogasaca.

Vatra je izbila na području Drognjuš privor, a tijekom požara ni u jednom trenutku kuće nisu bile ugrožene. Gori uglavnom nisko raslinje i borovina.

Na terenu je i dalje 20 vatrogasaca sa šest vozila iz Javne vatrogasne postrojbe grada Splita te DVD-a Split i Žrnovnica, a pomaže im i kanader koji je uzletio nešto prije 7 sati.

"Požar je u ograđenom području vojnog objekta. Njime nije zahvaćena velika površina i ne bi trebalo biti većih problema. Vatrogasci su dežurali cijelu noć jer se radi o minsko sumnjivom području. S obzirom da nam je jutros u pomoć stigao kanader, najvjerojatnije će se ovaj požar sanirati već jutros", izjavio je Hini dežurni vatrogasac u županijskom operativnom centru.

(Hina) 

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.