KANDIDATI ZA ZAGREB Sučeljavanje Mrak Taritaš, Sandre Švaljek i Drage Prgometa

02.05.2017. 13:39:16

Uoči lokalnih izbora, na Novoj TV je održano sučeljavanje kandidata za zagrebačkog gradnačelnika – Anke Mrak Taritaš, Sandre Švaljek i Drage Prgometa. Mrak Taritaš vjeruje da će se u drugom krugu lokalnih izbora naći ona i Milan Bandić, a Švaljek je rekla kako sve ankete pokazuju da ona pobjeđuje. Prgomet je izjavio da ne razmišlja tko će biti u drugom krugu, te dodao kako je uvjeren da će se u njemu naći te pobijediti. Upitani o preimenovanju Trga maršala Tita, Prgomet kaže da to nije lokalna, već nacionalna tema. “Ne bih nikad dao naziv Kazališni trg. Znam zašto to govorim”, rekao je HDZ-ov kandidat. Švaljek je rekla da je to tema od sekundarnog značaja te da bi provela referendum na kojem bi o preimenovanju odlučili građani. “Tuđman je ostavio taj naziv pa bih ga i ja ostavila”, izjavila je Mrak Taritaš. Kandidati su komentirali i jučerašnji požar u CIOS-u. “CIOS gori i to mi je nekako znakovito jer pokazuje da je otpad u Zagrebu goruća tema. Ovo pokazuje da je CIOS na krivoj lokaciji”, smatra kandidatkinja HNS-a i SDP-a Anka Mrak Taritaš. Švaljek je dodala da Zagreb ima ogromnih problema s gospodarenjem otpada. Svi kandidati slažu se da bi se trebali izgraditi vrtići za svu djecu u Zagrebu, bez obzira na imovinsko stanje. Na pitanje jesu li financijski podaci o poslovanju Holdinga ispravni i vjeruju li im, kandidati odgovaraju: “Imamo samo jedne podatke i oni su dostupni svima. Holding je prezadužen. Ta izvješća nisu sjajna. Prikazan je dug od 2,1 milijardi kuna, ali ukupna zaduženost Holdinga je 12 milijardi kuna. Dug je sa grada prebačen na Holding. Gradonačelnik je na brzinu zaposlio ljude u Holdingu”, rekla je Švaljek. “Holding je prikaz kako ne treba raditi. Imam veliki upitnik iznad glave oko financijskih izvještaja. Ne možete ne biti zabrinuti. Holding se pretvorio u sve ono što ne treba biti. Agencijski radnici sada dobivaju ugovore na neodređeno. Svi mi iz proračuna smo omogućili da grad ide naprijed”, poručuje Mrak Taritaš. “Nije posao gradonačelnika da radi revizije, već da vodi grad. To će raditi revizorske kuće”, smatra Prgomet. Švaljek i Mrak Taritaš poručile se da nema potrebe za rezovima u proračunu, a Prgomet kaže da bi Grad mogao funkcionirati i s puno manje novca.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.