Kao da je jesen, a ne ljeto: Subota donosi poboljšanje, no nedjelja...

11.07.2014. 09:09:16

Zbog utjecaja ciklone i u petak se na kopnu nastavlja hladnije i oblačnije vrijeme od prosjeka.

Petak i subota donijeti će lagani oporavak vremenskih prilika od udarca koji nam je zadala ciklona Iskra. No, u nedjelju će nova količina vlažnog zraka uzrokovati lokalno jače pljuskove i grmljavinu koji će se s Jadrana širiti na kopno, javlja Crometeo.

Zbog utjecaja ciklone i u petak se na kopnu nastavlja hladnije i oblačnije vrijeme od prosjeka. U petak će kiše u zapadnim krajevima količinski biti manje, ali i dalje neće proći suho. Dosta oblaka, kraća sunčana razdoblja, a povremeno kiša ili pljusak. Više oborina bi moglo biti u Slavoniji. Puhat će povremeno umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, a najviša dnevna između 18 i 22 Celzijeva stupnja, u gorju malo hladnije.

U subotu na kopnu bit će više suhog vremena i više sunca. Ponegdje ipak još može biti kiše, osobito rano ujutro u Slavoniji i Posavini, a poslijepodne su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi, osobito u gorskim i zapadnim krajevima. Vjetar većinom slab, u Slavoniji umjeren i pojačan sjeverozapadni. Bit će toplije – ujutro od 11 do 16 uz moguću maglu, a danju između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju ujutro mjestimice magla, zatim djelomično sunčano i ugodno toplo, a poslijepodne opet sve više oblaka uz čestu pojavu kiše i pljuskova s grmljavinom koji mjestimice mogu biti intenzivniji. Vjetar slab južnih smjerova. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 17, mjestimice uz kratkotrajnu maglu, a najviša dnevna temperatura od 23 do 27°C.

U petak će na Jadranu biti znatno više suha i sunčana vremena u odnosu na prethodne dane. U noći i ujutro slabih pljuskova i grmljavine još može biti na otocima Dalmacije i u južnoj Dalmaciji. Tijekom dana uz obalu i na otocima pretežno sunčano, a u zaobalju lokalno jači razvoj oblaka, uglavnom sa slabim i mjestimičnih grmljavinskim pljuskovima koju su prema večeri mogući samo ponegdje uz obalu. U noći tiho ili slaba bura, podno Velebita prolazno i jaka. Ujutro će vjetar posvuda okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će popodne na moru Dalmacije ponegdje biti i jak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 27°C.

U subotu djelomično sunčano uz povremeno promjenjivu naoblaku. Više sunca uz obalu i na otocima, a jačeg razvoja oblaka tijekom dana bit će u zaobalju gdje će mjestimično biti pljuskova i grmljavine s kojima će mjestimice pasti i preko 20 litara oborine po kvadratnom metru. Noću tiho ili uz burin, danju će posvuda zapuhati slab jugozapadnjak, navečer na moru sjevernog Jadrana jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 16°C, uz obalu i na otocima od 17 do 21°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 28°C.

U nedjelju će ponovno biti promjenjivije. Od jutra promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegdje će ponovno biti i obilnijih grmljavinskih pljuskova. Puhat će jugo koje će na moru Dalmacije prolazno biti pojačano, slabit će prema kraju dana i postupno prestati. Jutro posvuda toplije, najviše dnevne temperature od 23 do 27°C.

  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Borna Filic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.