KAOS IZA ZATVORENIH VRATA: Plenkoviću otkazuju poslušnost, on je bio glasniji nego ikada. ‘Nabijamo sankcije velesili, a postavljamo njihovog potrčka’

08.03.2022. 11:47:00

LETJELO JE PERJE

Sve su oči domaćih i svjetskih medija uprte prema napaćenoj Ukrajini i dugo najavljivani rat s Rusijom Vladimira Putina.

S druge strane, na domaćoj političkoj sceni se, smatraju upućeni, događaju previranja koja prolaze iza zavjese globalnih problema.

U hrvatskoj okolini, ali i šire, većina zemalja ukinula je sve epidemiološke mjere i zaokrenula smjer upravljanja epidemijom koronavirusa što se uvelike pretače i na reakcije hrvatskih stručnjaka i političari koji malo po malo mijenjaju politiku koje su se držali protekle dvije godine. 

Život ide dalje

Konkretnije, moglo bi se reći da o koronavirusu nakon izbijanja rata u Ukrajini političari i stručnjaci više niti ne govore. 

No, događanja od prije mjesec dana nisu mogla samo nestati preko noći, pa tako Most-ov referendum dolazi na dnevni red i Nikola Grmoja je objavio da je Vlada završila brojanje njihovih potpisa i da ih ima dovoljno kao što su i tvrdili.

Osim toga, Uskok danima češlja Vladu Andreja Plenkovića i redom dolaze po ministre.

Nakon pada ministra Darka Horvata, napokon je stigao i njegov zamjenik.

Burno u Plenkovićevom Uredu

Ako je vjerovati Jutarnjem listu, Ivan Paladina bi trebao biti novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u HDZ-ovoj vladi i to umjesto nedavno uhićenog Darka Horvata.

Radi se o poduzetniku koji je godinama surađivao ili radio s ruskim biznismenima što nije dobro sjelo nekim HDZ-ovcima. Izvor iz stranke nam je opisao burni sastanak u Uredu premijera.

 “Ma to je sulude. Mi nabijamo sankcije Rusima, Putin nas stavlja na crnu listu, a onda dovodimo nekakvog njihovog potrčka. Mislim, svaka čast čovjeku možda je dobar menadžer, ali vidi se da godinama radi s Rusima. U svjetskom sukobu u kojem je Hrvatska stala na stranu protiv Ruske Federacije, ovo nije baš mudar potez. A znat će to iskoristiti i oporba”, rekao nam je naš izvor iz HDZ-a i dodao:

“Imali smo taj jedan neformalni sastanak kad se spomenuo ime novog ministra. Moram vam reći da je u najmanju ruku letjelo perje”, zaključio je naš sugovornik.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: E.P/Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.