Kaos u Kijevu: Policija upala u gradsku vijećnicu koju su zauzeli prosvjednici

11.12.2013. 12:34:27

11-12-2013- 11-31-56

Nakon što je policija upala u gradsku vijećnicu, izbio je sukob s prosvjednicima.

Ukrajinska posebna policija ušla je u gradsku vijećnicu u Kijevu kako bi pokušala izbaciti provjednike koji su zauzeli zgradu, kazali su prosvjednici. Ispred zgrade došlo je do sukoba prosvjednika i policije, a demonstranti su iz zgrade uzvratili vodom iz vatrogasnih crijeva. Prosvjednici koji traže odlazak predsjednika Viktora Janukoviča, potvrdili su da je policija ušla u zgradu koju oni drže od nedjelje. Policija je noćas uspostavila kontrolu nad dijelom trga u središtu Kijeva na kojem Ukrajinci prosvjeduju protiv odluke vlasti da se povuče iz pregovora o trgovinskom sporazumu s EU i obnovi gospodarske veze s Rusijom, prenosi agencija Reuters iz Kijeva. Prema iskazima svjedoka na koje se poziva Reuters pjevač je na Trgu neovisnosti pozvao policiju da ne provede zapovijedi i ne ozlijedi prosvjednike. Neki od prosvjednika držali su mobitele u zraku poput svijeća i pjevali himnu. Prosvjednici su trg polijevali vodom kako bi ledena podloga onemogućila napredovanje specijalnih policijskih snaga i s barikada izvikuju "fašisti" i "probudi se Kijev". Ova policijska akcija uslijedila je nakon susreta šefice europske diplomacije Catherine Ashton s predsjednikom Viktorom Janukovičem. Nju je mnoštvo pozdravilo kad je obišla prosvjednike. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.