Karamarko: HDZ će biti uvjerljivi pobjednik u drugom krugu lokalnih izbora

28.05.2013. 12:11:42

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas novinarima neposredno prije stranačkoga motivacijskog skupa u Slunju kako vjeruje da će u drugome krugu lokalnih izbora HDZ biti uvjerljiv pobjednik, javlja Hina.

- Nisam Nostradamus da proričem postotke pobjede, ali znam da ćemo pobijediti jer gradimo HDZ-a i jačamo unatrag godinu dana unatoč tomu što su nas pokušali demotivirati s čudnim i zanimljivim anketama, analizama vječitih stručnjaka po kojima smo mi jako slabi - istaknuo je Karamarko.

Po njegovim riječima, HDZ je taj koji će se u nedjelju navečer veseliti, a u Slunj je došao zahvaliti svima koji su podnijeli teret 'vrlo teške kampanje'. Također je rekao kako HDZ nema saveznika.

- Mediji nisu skloni HDZ-u i boriti se protiv toliko zločestoća sa svih strana nije jednostavno - rekao je i dodao kako pritom ne misli na novinare kao pojedince, nego na medijske kuće i njihovu politiku.

- U takvim uvjetima ovi su ljudi podigli HDZ s koljena u poziciju koja mu pripada, a to je pobjednička - rekao je Karamarko.

Stajalište da HDZ nema saveznike objasnio je riječima da je po mnogima HDZ trebalo razbiti nakon parlamentarnih izbora kako bi se kreirala neka nova i drugačija Hrvatska od one koja je zamišljena stvaranjem države.

Na novinarsko pitanje kako to da se HDZ za dužnost karlovačkoga župana ili gradonačelnika Slunja mora boriti u drugome izbornom krugu iako je tu uvijek bio na vlasti, Karamarko je odgovorio da su mnogi njihovi birači bili demotivirani jer su povjerovali da će HDZ 'ionako izgubiti', kakva su bila predviđanja, te zato nisu izišli na birališta.

Na pitanje kako to da je motivacijski skup zatvoren za javnost, Karamarko je odgovorio kako je to stranački skup te je upitao novinare idu li na sve sastanke SDP-a.

- Stranka ima pravo na svoj diskrecijski moment. Ništa se tu specijalno neće dogoditi - razgovarat ćemo, jedni ćemo drugima čestitati i dati pokoji savjet - rekao je Karamarko.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je za Hinu kako bi iz zadovoljilo da u drugome izbornom krugu svuda pobijede.

- Zadovoljilo bi nas da svagdje pobijedimo. Pucamo na Dubrovnik, Korčulu, Orebić, Split, Trogir, Kaštela, Šibenik, Zadar, Vukovar na bazi simbola, Đakovo i Varaždin - za koji mnogi misle da nemamo šanse da ga dobijemo - rekao je Brkić.

M.B.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.