Karamarko i Ilčić potpisali predizbornu koaliciju

26.09.2014. 13:05:58

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i šef Hrasta Ladislav Ilčić potpisali su danas u središnjici HDZ-a predizbornu koaliciju kojom Hrast postaje osma stranka u velikom HDZ-ovom desnom bloku. Ovom koalicijom Hrast će podržati Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu države, a s HDZ-om i partnerima zajedno će nastupiti na parlamentarnim izborima. Hrast će postati parlamentarna stranka, no nije poznato koliko im je obećano saborskih mandata. Iako Hrast, rekao je Ilčić, i dalje podržava udrugu U ime obitelji i njihov referendum kojem žele mijenjati ustav i izborni zakon, a kojim se među ostalim brane i predizborne koalicije, Hrast je ipak stupio u predizbornu koaliciju, a Ilčić to opravdava time da se ponaša u skladu s postojećim zakonom premda podržava promjenu. Ilčić je poručio da mu je drago što je dio HDZ-ove koalicije jer je Kukuriku vlast dovela Hrvatsku u tešku gospodarsku situaciju i ne može i ne zna je iz nje izvući. Naglasio je da će Hrast imati kritički odmak prema HDZ-u, ali u konstruktivnom duhu, a ne samo zbog napadanje i kritizerstva. 'Naša potpora udruzi U ime obitelji dokaz je da stranke mogu biti partneri, a ne moraju se u svemu slagati', rekao je Ilčić. Šef HDZ-a Karamarko kaže da je Hrast karakteristična stranka po svjetonazoru, da je to prava narodnjačka stranka koja se veže uz tradicijske vrijednosti i koja ja nedostajala njihovoj koalicijskoj listi. 'Možemo različito razmišljati, ali naš osnovni cilj je podići kvalitetu života u Hrvatskoj jer zašto bi RH bila pokvareni zub Europske unije kada imamo silne potencijale', poručio je Karamarko. Optužio je Kukuriku vladu da već 13 kvartala imamo negativan BDP, da ćemo uskoro imati 400.000 nezaposlenih i da ovaj establishment jedino uvjerljivo laže. 'Ova koalicija je potrebna jer još četiri godine mandata Kukuriku vlade značile bi propast za Hrvatsku', kazao je Karamarko. Na pitanje je li ovo kraj HDZ-ovih koalicija, Karamarko je rekao da je ovo optimalna mjera, ali da postoji još HDZ-u interesantnih stranaka. Na pitanje zašto HDZ u koaliciju prima stranke s tako niskim rejtingom, Karamarko je odgovorio protupitanjem: 'Zar itko misli da je HDZ trgovac jer su toj stranci važni ljudi koji imaju dobru ideju za razvoj i dobru vjeru prema Hrvatskoj.' 'Jeste li čuli da mi govorimo o podjeli funkcija? Da smo podijelili mjesta u vladi? Nama je prioritet stručnost jer Hrvatska zaslužuje najbolje ljude', zaključio je Karamarko. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.