KARAMARKO IZNENADIO NAJNOVIJIM OBRAĆANJEM: Najbolje bi bilo da Orešković, Petrov i ja odemo iz Vlade!

08.06.2016. 19:55:52

NEOČEKIVANO “HDZ će napraviti sve da što prije izađemo iz problema", kazao je Karamarko. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u srijedu se obratio novinarima. Kazao je da je odluka o opozivu premijera Tihomira Oreškovića bila odluka koja je trebala izazvati šok u javnosti te je dodao kako je spreman otići, ali da s njim trebaju otići i Božo Petrov i Orešković, piše N1. “Ne znam što bi se trebalo dogoditi, kakve promjene bi se trebale dogoditi. Sve opcije mogu biti otvorene, ako se dogovorimo”, kazao je Karamarko o eventualnom drugačije scenariju u kojem ova Vlada opstaje. Spomenuo je i HDZ, ali ovaj put kao stranku koja je relativna pobjednica izbora, za razliku od dosadašnjih uvjerljivih izjava kako je HDZ pobjednik izbora. Kaže da svi u HDZ-u imaju pravo na svoje mišljenje, ali da nemaju svi uvid u detalje. “Postoje odluke stranačkih tijela koje se moraju poštivati. Najviše znamo mi koji smo u zemlji svaki dan i znamo što se događa”, kazao je o kritikama kolega iz Europskog parlamenta. Opoziv smo zahtjevali da izazovemo šok, i kažemo “Dosta je ovakvog rada i odnosa”. Jučer sam htio sve usijane glave pozvati da se ohlade. Trendovi su dobri i sve nam ide u prilog osim odnosa”, rekao je. “To je njegovo mišljenje, vidjet ćemo kako će ispasti”, rekao je o Boži Petrovu. “HDZ će napraviti sve da što prije izađemo iz problema. Bilo bi najbolje da i premijer i Petrov i ja odemo iz Vlade, da se vrh osvježi i da se krene novim korakom”, kazao je. “Mislim da stranka koja ima najviše mandata ima pravo dati premijera. Interesi stranke su važni, kao i države i ljudi. To je važnije od pojedinačnih interesa”, rekao je šef HDZ-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.