Karamarko: Mi smo očito zadnja crna rupa koja štiti komunističke zločine

26.08.2013. 20:44:48

26-8-2013- 20-33-32

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko smatra neodgovornim i nekorektnim ponašanjem Vlade po pitanju tzv. 'Lex Perković'. Tomislav Karamarko smatra kako se Hrvatska nalazi u vrlo lošoj situaciji, a ponašanje Vlade ocjenjuje neodgovornim i nekorektnim. ''Mislim da se Vlada vrlo neodgovorno poigrava s interesima Republike Hrvatske, koja je nova članica Europske Unije. Ovo je jedno izigravanje i naših saveznika, naših prijatelja. Moramo shvatiti da mi danas živimo u istoj kući, da smo u istoj zajednici sa ostalim zemljama EU i da postoji kućni red i da postoje pravila i da postoje ugovori koje smo potpisali'', rekao je Karamarko. ''Ovako, rekao bih lukavo izigravanje onog što smo potpisali doista je nekorektno, nekulturno i štetno za Hrvatsku. Gospodin Milanović je spominjao nekakve švedske i bizantijske modele ponašanja, evo vidite kako se lijepo manifestira taj bizantijski model ponašanja'', dodao je Karamarko. Na pitanje što bi sankcije značile za Hrvatsku, Karamarko je odgovorio da bi se to moglo odraziti na pitanje pristupa EU fondovima, ali se nada da se to neće dogoditi. ''Vlada se ponaša neodgovorno. Čini mi se da je Hrvatska ostala zadnja crna rupa, zona zaštite komunističkih zločina. Mi smo prihvatili sve rezolucije EU koje govore o komunističkim zločinima, niti jedna nije implementirana. Dapače, održavaju se skupovi, manifestacije gdje se veliča čovjek, diktator koji je odgovoran za sve te zločine. Od Kumrovca i evo vidili smo sada i na Bundeku. Prema tome, ne znam što se u hrvatskoj događa, u svakom slučaju to nije europsko ponašanje'', zaključio je Karamarko. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.