'Karamarko mora pružiti ruku Kujundžiću ako misli srušiti antihrvatsku Pusićkinu vladu'

27.05.2014. 20:52:13

"Doktor Kujundžić trebao bi biti predsjednik, a dobra opcija je i Drago Prgomet. S Kujundžićem definitivno treba voditi pregovore jer u suprotnom državu će ponovno voditi ova antihrvatska Pusićkina vlada", zaključuje Veselica.

Lista predvođena HDZ-om na izborima za EU parlament dobila je 41, 42 posto glasova. Lista SDP-a i partnera dobila je 29, 30 posto glasova, a sa 9, 42 posto osvojenih glasova OraH-u je pripalo jedno zastupničko mjesto koje je osvojila Mirela Holy. Krene li premijer Zoran Milanović u formiranje i proširenje nove velike koalicije o kojoj se već na veliko priča unatoč pobjedi na EU izborima HDZ-u bi mogao smanjiti šanse za pobjedu na parlamentarnim izborima. Naime, da se Mirela Holy pripojila SDP-u tada bi ova koalicija imala 38, 72 posto glasova. Milanovićevoj koaliciji mogli bi se prikloniti i Hrvatski laburisti sa 3, 40 posto osvojenih glasova što bi onda nosilo 42, 12 posto glasova, a tu je Nacionalni forum Nikice Gabrića koji bi predviđa se na parlamentarnim izborima ipak mogao ostvariti solidan rezultat. Nakon što je uspješno dogovorio predizbornu koaliciju s pravašima Ruže Tomašić i HSS-om kao odgovor na lijevu koaliciju, šef HDZ-a Tomislav Karamarko krenuo je u daljnje jačanje desnog bloka za parlamentarne izbore. Okupljanje stranaka desnog centra i desnice jedina je realna šansa da se usprkos pobjedi na ovim izborima najveće oporbena stranka vrati na vlast jer potpuno je sigurno SDP neće mijenjati koncepciju zajedničkog nastupa sa strankama istog predznaka, što im je donijelo pobjedu na posljednjim izborima.

Za osvajanje vlasti HDZ-u je definitivno potrebna suradnja sa Savezom za Hrvatsku. Koliko prostora za suradnju doista ima upitali smo čelnika Hrvatske zore- stranke naroda Milana Kujudnžića koji drži da je konstatacija kako HDZ bez Saveza ne može dobiti izbore. "Počinje preslagivanje na političkoj sceni u Hrvatskoj koja je nakon izbora za EU parlament izbistrena. Formirale su se tri opcije i celofanska struktura", navodi Kujundžić. Jedna od opcija po njemu je HDZ, potom SDP te celofanska struktura upakirana u OraH te Savez za Hrvatsku. Sada je završena prva trećina preslagivanja, a HDZ je dokazao da ima infrastrukturu za mobilizaciju vojske na čemu im naš sugovornik čestita. Oni su apsolutni pobjednici na izborima, objašnjava šef Hrvatske zore uvjeren da će se omjeri pomicati u korist Saveza za Hrvatsku. "Treba biti posve realan sljedeće izbore ne može dobiti lijeva opcija. HDZ i Savez definitivno će se morati dogovoriti da bi desna, domoljubna opcija preuzela vlast, a za dogovor otvorenijeg Hrvata od mene nema. Bez zajedništva nema ništa", zaključuje Kujundžić.

Jedan od osnivača HDZ-a Marko Veselica pozdravlja HDZ-ovu pobjedu na izborima. "Dobro je da je državotvorna opcija pobjedila na izborima premda je HDZ u svoje redove uključio dio obavještajaca i pogrešnih ljudi koji su stranku zloupotrebljavali radeći protivno interesu Hrvatske", objašnjava Veselica uvjeren da je u najvećoj oporbenoj stranci došlo do preporoda, a njegov HDZ nosač je te preporodne opcije. I Veselica je uvjeren da bi se HDZ trebao okrenuti Savezu za Hrvatsku pružajući ruku Milanu Kujundžiću. "Doktor Kujundžić trebao bi biti predsjednik, a dobra opcija je i Drago Prgomet. S Kujundžićem definitivno treba voditi pregovore jer u suprotnom državu će ponovno voditi ova antihrvatska Pusićkina vlada", zaključuje Veselica dodajući da će nas to odvesti u još dublju krizu. Karamarko stoga prema riječima našeg sugovornika Milanu Kujundžiću mora pružiti ruku i formirati novu domoljubnu koaliciju.

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.