KARAMARKO NAKON 11 MJESECI ŠUTNJE: “Bio sam u pravu.”

29.05.2017. 13:29:20

Nisam se vratio u aktivnu politiku, ali nikad ne reci nikad – kaže  Tomislav Karamarko,nakon što je u lipnju prošle godine podnio ostavku najprije na mjesto prvog potpredsjednika Vlade, a potom i na funkciju predsjednika HDZ-a. U središnjici HDZ-a, otkako ju je napustio prije jedanaest mjeseci, Karamarko se nikada nije pojavio, iako je, reći će, u kontaktu s “mnogim prijateljima iz stranke”. Kako danas gledate na događaje od prije godinu dana, rušenje Vlade, odnos s Mostom, pokušaj preslagivanja, ostavke… Biste li sada nešto drugačije napravili? Jeste li tada pogriješili? – Ne mislim da sam pogriješio, možda bih jedino uskratio povjerenje nekim ljudima. Vrijeme je, kao i uvijek, najbolji tumač svih događaja. Tako je i protekla godina pokazala ispravnost mojih stavova i odluka kojima sam samo štitio nacionalne interese. Primjerice, predlaganje obostranog povlačenja iz arbitražnih postupaka kao jednom od mogućih rješenja spornih odnosa s MOL-om zbog kojeg je iskonstruirana teza o sukobu interesa, a pokazalo se da sam htio zaštititi Hrvatsku od znatne materijalne štete. Što mislite o odlasku Hasanbegovića iz HDZ-a? – Zlatko Hasanbegović je čovjek besprijekorne profesionalnosti, vrijednosti i integriteta. Veliki je domoljub, odan prijatelj i mislim da mu je mjesto u HDZ-u.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.